Sterren op TV
Tireily Cora De Slechtste Chauffeur van Nederland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Tireily door moeder Cora in De Slechtste Chauffeur van Nederland

Tireily Schmidt is door zijn moeder Cora opgegeven voor De Slechtste Chauffeur van Nederland. De jongeman is in het dagelijks leven bezig met het opbouwen van een carrière als rapper, gaat hij naar school en is hij keeper. Als rapper heeft Tireily al een aantal nummers gemaakt onder de artiestennaam Benjy en werkt ook hard aan zijn debuutalbum.

Tireily in De Slechtste Chauffeur van Nederland

In het verleden vormde Tireily samen met broer Kevin ‘Lil’Goon Schmidt, Giovanni ‘Vjezze’ Hiwat en Wesley ‘WeZz’ Richardson al rapgroep True Brothers. Nu zien we Tireily ook op televisie voorbij komen, alleen dan niet in een programma om echt heel trots op te zijn.

Tireily is volgens zijn moeder een gevaar op de weg en dus besloot Cora haar in Capelle aan den IJssel geboren zoon op te geven voor het programma. Daar hoopt ze dat haar zoon echt gaat leren autorijden én opletten. “Ik heb hem opgegeven voor de slechtste chauffeur van Nederland, omdat ik me zorgen maak over hem. Over zijn rijstijl, maar ook in combinatie met zijn mobiel”, vertelde Cora.

Al gauw valt op dat Tireily zijn telefoon geen seconde met rust kan laten, niet een heel handige verslaving als je aan het autorijden bent. Toch blijft de 22-jarige rapper er zelf vrij rustig onder. “Mijn rijstijl omschrijf ik eigenlijk als gewoon zo snel mogelijk van A naar B komen.”

Tireily moet verbeteren

“En niet te veel moeilijk doen en niet te veel wachten. Ik heb veel dingen te doen, ik ben elke dag in de auto. Ik leef in mijn auto. Op Snapchat zie je me alleen in de auto, dat hoor ik ook altijd van mensen”, vertelde Schmidt. Rode lichten schroomt hij dan ook zeker niet.

Moeder Cora vindt het erg belangrijk dat Tireily een betere chauffeur gaat worden. “Ik zit naast Tireily in de auto en dan wil ik hem klappen, ik wil alles uit zijn hand rukken. Ik wil tegen hem schreeuwen. Als hij het nu niet leert met dit programma, dan pakken we zijn auto af en moet hij maar alleen met het OV gaan”, zo is ze duidelijk. Voor de student zit er dan ook niets anders op dan zijn manier van rijden drastisch te veranderen.

Tireily ‘Benjy’ Schmidt is te volgen via Instagram en Facebook. Moeder Cora is te volgen via Facebook.

De andere deelnemers aan De Slechtste Chauffeur van Nederland 2017 zijn Jolanda en Joost, Juliette en Hans, Nicole en Dominique, Marsha en Angelo, Emese en Ferry en Henk door Patricia.

https://www.youtube.com/watch?v=8v-YEt1lQbY