Sterren op TV
Timmy van Lingen Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Timmy van Lingen in Idols na Kinderen voor Kinderen en X Factor

Timmy van Lingen wil in Idols bewijzen wat hij kan. De 26-jarige leraar op een basisschool heeft al een lange carrière als zanger en artiest achter zich. Dat was alleen nog niet in de grote spotlights en daar wil hij via Idols verandering in gaan brengen.

Timmy van Lingen van Kinderen voor Kinderen en X Factor

Al op jonge leeftijd was Timmy van Lingen bezig met muziek en dat bracht hem naar Kinderen voor Kinderen. Bij het ultieme kinderkoor zong hij het nummer Elk Dier (heeft zo z’n eigen eigenaardigheden). Dit nummer was geschreven door Robert Long. Eenmaal de kindertijd voorbij keerde Timmy terug op televisie.

Hij deed namelijk in 2000 mee aan X Factor en kwam de eerste ronde door. Bij de X Campus kwam er alleen een einde aan zijn toenmalige droom. De grote liveshows haalde Timmy niet en zo verdween hij toch weer van het grote podium. Van opgeven was geen sprake, dat maakte hij toen al duidelijk. Van Lingen deed ook nog mee aan Popstars, om zich daarna dus voor de klas te gaan maken. Nu doet hij een nieuwe poging bij Idols.

Timmy van Lingen verrast in Idols

Timmy van Lingen heeft in aanloop naar Idols een duidelijke droom. “Ik wil mijn eigen muziek maken en mijn eigen ding doen. Momenteel heb ik wekelijks leuke optredens met een dance classic disco show.” Mede door zijn uiterlijk dacht de jury dan ook volksmuziek voorgeschoteld te krijgen, maar Timmy wist te verrassen door een nummer van John Legend te zingen tijdens zijn auditie.

Het zorgde bij de jury een wisselend beeld. “Een prachtig geluid”, opende Jamai. “Het is heel goed gezongen, maar er is een maar”, verwoorde Martijn Krabbé de twijfel. Die bleek ook bij de rest te bestaan, omdat ze vooral afvroegen of Timmy een echte Idol kon worden. Zijn auditie was echter meer dan voldoende om terug te mogen keren voor de theaterronde.

Timmy van Lingen van Idols is ook te volgen op Facebook, Instagram en YouTube.

Geplaatst door Timmy van Lingen op woensdag 22 juni 2016

Geplaatst door Timmy van Lingen op zondag 22 november 2015

Geplaatst door Timmy van Lingen op zondag 18 oktober 2015