Sterren op TV
Tim de Wit NOS Correspondent

Tim de Wit reist voor NOS als correspondent over de wereld

Tim de Wit is sinds 1 februari 2015 correspondent van de NOS voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Zeker in de zomer van 2016 was hij daardoor veelvuldig te zien op NPO. De op 10 maart 1981 geboren Tim volgde namelijk alle ins en outs wat betreft Brexit. Al zijn kennis daarover deelde Tim de Wit zeer regelmatig. Zo gaf hij een spoedcursus om liefhebbers op de hoogte te brengen van Brexit en zijn eventuele gevolgen en zagen we Tim voorbij komen in een uitgebreid vraaggesprek waarbij hij vragen beantwoordde die door kijkers waren ingestuurd.

Tim de Wit als correspondent van de NOS

Sinds begin 2015 is Tim de Wit NOS correspondent voor het Groot-Brittannië en Ierland. In de afgelopen jaren heeft hij binnen de publieke omroep echter ook de nodige andere klusjes gedaan. De carrière van Tim de Wit bij de NOS begon in 2007. In dat jaar ging hij aan de slag bij NOS Nieuws als buitenlandredacteur. Lang duurden zijn werkzaamheden als buitenlandredacteur niet, want in 2009 pakte hij zijn koffers en vertrok hij naar Johannesburg.

Het was het begin van zijn carrière als correspondent. Als freelancer hield hij de NOS, VRT, Trouw en De Standaard op de hoogte van alle gebeurtenissen in Zuid-Afrika en dus ook van het Wereldkampioenschap voetbal dat in 2010 werd afgewerkt en waarbij het Nederlands elftal het schopte tot en met de finale. U weet wel, de teen van Casillas en de goal van Iniesta…

In 2011 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Tim de Wit besloot opnieuw zijn koffers te pakken en kwam ditmaal terecht in Duitsland. Daarbij werd Berlijn een belangrijke plek. Daar ging hij namelijk aan de slag op het NOS Bureau. Tijdens zijn verblijf in Berlijn mocht De Wit onder andere verslag doen van het Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne en de verkiezingen van 2013. Ook was hij daar correspondent voor NOS Langs de Lijn. Op 1 februari 2015 nam Judith van de Hulsbeek in Berlijn zijn taken als correspondent over en maakte Tim zelf de overstap naar het Londen.

Een overgang die volgens Marcel Gelauff, de hoofdredacteur van NOS Nieuws, niet uit de lucht kwam vallen. “Tim is eerst en vooral een uitstekende en talentvolle journalist en ook nog eens een jongen uit onze eigen opleiding. Na in Zuid-Afrika en Berlijn al ruime buitenlandervaring te hebben opgedaan is dit een logische volgende stap in zijn carrière”, zo legde de hoofdredacteur toentertijd uit op het digitale thuis van de NOS.

Tim de Wit in zijn vroegere jaren

Voor zijn carrière als correspondent bij de NOS, had de 35-jarige De Wit ook al de nodige klusjes te pakken. Het liefst was hij weliswaar profvoetballer geworden, maar al gauw kreeg Tim door dat zijn toekomst toch ergens anders moest liggen. Zo ging de cricket-liefhebber, nog tijdens zijn studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht, aan de slag als sports editor bij Eyeworks en werkte hij ruim acht jaar lang als freelancer op de sportredactie van de Gooi- en Eemlander.

Ook kun je de stem van Tim weleens voorbij hebben horen komen op Roulette103, waar hij een zomer sportitems maakte. Tim de Wit heeft overigens ook nog aan de Universiteit van Utrecht gestudeerd. Daar behaalde hij zijn master International Relations. Tevens kwam de Universiteit van Wes-Kaapland voorbij, waar hij zich verdiepte in de Afrikaanse historie.

Tim de Wit is ook te volgen via Twitter.

Tim de Wit cricket