Sterren op TV
Tiago da Silva The Next Boy/Girl Band

Tiago da Silva zit in 4U van The Next Boy/Girl Band

Tiago da Silva is één van de knappe hunks die meedeed aan het programma The Next Boy/Girl Band en in de boyband 4U terechtkwam. Dat de zanger tegenwoordig in Nederland woont, blijkt al een wonder te zijn. Portugal blijkt namelijk de afkomst te zijn van de man die tijdens de eerste aflevering van TNBGB de hele zaal omver blies met zijn prachtige stem.

Tiago da Silva van The Next Boy/Girl Band

Tiago da Silva is misschien wel de knapste man die tot op heden voorbij is gekomen op de hotseat van The Next Boy/Girl Band. Deze 25-jarige hunk was al in de allereerste aflevering van TNBGB zien. Nadat hij zich door de eerste ronde had gedanst en zijn looks in de smaak waren gevallen, was het tijd om zijn cover aan te horen. Zonder problemen zong Tiago, die in de afgelopen jaren vooral ervaring heeft opgedaan met rappen en beatboxen, zichzelf naar een hotseat.

Da Silva koos voor het nummer One Call Away van Charlie Puth. Babette Labeij twijfelde wel enige tijd. “Dat was natuurlijk niet slecht, maar je bent wel heel nerveus en dat voel ik”, vertelde zij. Er was dan ook werk aan de winkel voor Tiago, maar in de afleveringen daarop bewees hij zich in zeer korte tijd vooral qua zang als qua dans flink te kunnen verbeteren. Tiago behaalde dan ook de halve finale en vervolgens ook de finale. Daar werd hij door de jury veiliggesteld voor de nieuwe boyband 4U. Naast Tiago zitten ook Luca Gilliot, Toon Mentink en Jaimy Trommelen in de boyband.

Afkomst Tiago da Silva

Tiago da Silva woont tegenwoordig weliswaar in Nederland, maar dat geldt niet voor zijn hele familie. Da Silva werd geboren in Portimão te Portugal en zijn vader en zusje wonen nog altijd in dat land. Tiago koos ervoor om naar Nederland te vertrekken en daar aan de slag te gaan met een sportopleiding.

Tegenwoordig zou je hem maar zo tegen kunnen komen bij de hogeschool Inholland waar Tiago een HBO-opleiding Sport en Bewegen volgt. Daar hoopt hij volgend jaar mee klaar te zijn. Ook is hij personal trainer bij 3SIXTY5 in Abcoude.

Tiago da Silva is te volgen via Instagram en Facebook.