Sterren op TV
Wijnand Thysa Het Spaanse Dorp Polopos

Thysa en Wijnand in Het Spaanse Dorp Polopos

Thysa en Wijnand doen mee aan Het Spaanse Dorp Polopos. De twee hopen in Het Spaanse Dorp een creatieve broedplaats te creëren, inclusief een koffiehuis. Van de burgemeester heeft het koppel groen licht gekregen om met hun plannen aan de slag te gaan. Dat is maar goed ook, want het ziet er niet goed uit in Polopos. Van de 2000 inwoners die er ooit woonden zijn er nu nog zestig over. Met het RTL 4-programma Het Spaanse Dorp hoopt de burgemeester zijn dorp nieuw leven in te blazen. Eerder gebeurde dat in Het Italiaanse Dorp Ollolai.

Thysa en Wijnand in Het Spaanse Dorp Polopos

Thysa en Wijnand doen mee aan Het Spaanse Dorp Polopos. De twee hebben de afgelopen twee jaar rondgereisd met een camper en zijn nu op zoek naar een vaste woon- en verblijfplaats. Toen ze zagen dat RTL 4 zocht naar deelnemers voor het nieuwe programma Het Spaanse Dorp konden ze het dan ook niet laten om zich in te schrijven. Thysa kan niet wachten tot het avontuur van start gaat. “Ik heb een beetje het gevoel alsof ik een kind ben die al jaren naar Disneyland wil gaan en nu ga ik gewoon eindelijk.”

Thysa verdient haar geld als kunstenares en illustratrice. Recent heeft ze haar eerste kinderboek uitgegeven genaamd Kleine Vos op zoek naar Overal en Nergens. Op haar website Thysart.com is nog veel meer van haar werk te zien. Wijnand heeft zijn geld de laatste jaren verdiend als barista trainer en koffiebrander. Daarnaast is hij videomaker van reis- en kookvideo’s.

Thysa en Wijnand willen kunsthuis starten

Thysa en Wijnand weten precies waarvoor ze zijn afgereisd naar Het Spaanse Dorp Polopos. De twee zijn erg onder de indruk van het dorp. “Het is hier echt ontzettend mooi. Er zijn bergen waar je u tegen kunt zeggen. We kunnen zelfs de zee zien vanaf het dorp. Het is nog veel beter dan we hadden verwacht.” Ze hebben dan ook grootse plannen.

“Het is echt super mooi. We willen samen een herberg starten, een kunsthuis. Een plek waar toeristen kunnen komen die geïnteresseerd zijn in lokale cultuur. En kunstenaars die bij ons willen werken. Iedereen kan samenkomen, ook met de bewoners van Polopos in ons koffiehuis. ” Gelukkig hebben Thysa en Wijnand te horen gekregen dat ze aan de slag mogen met hun plannen. We zien ze dan ook terug in Het Spaanse Dorp.