Sterren op TV
Thomas Dekker Expeditie Robinson

Thomas Dekker als voormalig wielrenner in Expeditie Robinson

Thomas Dekker gaat in Expeditie Robinson op jacht naar eerherstel. Als wielrenner kreeg hij in 2009 de wereld over zich heen, omdat hij bekende in 2007 doping te hebben gebruikt toen hij onder contract stond bij de wielerploeg van Rabobank. Hij werd geschorst, keerde daarna nog wel terug op de fiets maar uiteindelijk wist hij zijn talent nooit waar te maken. In 2015 zette hij na de poging voor het werelduurrecord op jonge leeftijd (hij is nu 32 jaar) een punt achter zijn carrière.

Thomas Dekker, geen familie van Erik Dekker, stond te boek als een groot talent en zou voor Nederland mogelijk meedoen om de hoofdprijzen, zoals in de Tour de France. Het kwam er echter nooit van, want ook Dekker bezweek onder de druk van het peleton en besloot doping te gebruiken.

Ook ging het in de media vaak over het gedrag van Thomas Dekker, die al jaren een vriendin heeft, buiten de sport. Zo werd hem verweten dat hij op jonge leeftijd al in een dure Porsche reed. Dekker had er lak aan en deed wat hij zelf wilde Of het zijn carrière in de weg heeft gestaan zullen we nooit werken.

Thomas Dekker in Expeditie Robinson 2016

Thomas Dekker is dit jaar de voormalig topsporter in Expeditie Robinson. Het RTL 5-programma kiest ieder jaar voor een oud-topsporter. Zo waren Edith Bosch, Kim Lammers en Lobke Berkhout al eens te zien in Expeditie Robinson. Ze presenteerden allemaal zeer goed en Bosch won het programma zelfs. Op voorhand kan Thomas Dekker dus als een van de favorieten gezien worden.

Dat een verleden als topsporter niet genoeg is om Expeditie Robinson te winnen staat echter ook vast. Het survivalprogramma staat naast de zware proeven ook bekend om de complotten. Hoor je niet bij de juiste groep, dan lig je er zomaar uit. Bovendien kan ook de beruchte eetproef een vroegtijdig einde van Expeditie Robinson betekenen. Door Expeditie Robinson miste Thomas Dekker overigens wel een groot deel van de sportzomer. Zo was hij niet getuige van de successen van Tom Dumoulin tijdens de Tour de France.

Thomas Dekker boekt succes met boek

Thomas Dekker heeft er als wielrenner niet alles uitgehaald, maar toch verdient hij nog steeds geld met zijn oude beroep. Naar aanleiding van het dopinggebruik schreef Thomas Dekker het boek Schoon Genoeg. Schoon Genoeg is een openhartig boek geworden van Dekker.

Hierin wordt niet alleen de periode van zijn schorsing beschreven, ook het begin van zijn carrière als jonge renner komt aan bod. Dekker sloot zijn wielercarrière af met een poging om het werelduurrecord te verbreken. Hij legde in één uur een afstand van 52,250 kilometer af, dat was net niet genoeg om het toenmalige record van 52,491 kilometer uit de boeken te rijden.

Volg Thomas Dekker ook online, via Twitter of Instagram