Sterren op TV
Laetitia Gerards

Thomas Beijer is de vriend van Laetitia Gerards

Laetitia Gerards is een Nederlandse sopraanzangeres en cellospeler. Gerards is op 18 juni 1993 geboren en opgegroeid in Helmond. Op vijfjarige leeftijd is Gerards begonnen met het spelen van de cello. Al op haar dertiende werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het Tilburgs Conservatorium. Op vijftienjarige leeftijd werd ze toegelaten op de Young Musicians Academy. Gerards begon hier een studie muziektheater, maar heeft uiteindelijk toch voor een klassieke opleiding zang gekozen. Zo is ze bij het conservatorium van Amsterdam beland, waar ze bij Sasja Hunnego studeerde.

In 2013 won ze het Prinses Christina Concours in haar categorie, waardoor ze een studiebeurs kreeg. In 2014 heeft Gerards de Young Talent Award van het Concertgebouw gekregen en in 2016 is ze aan het Conservatorium van Amsterdam met de hoogste onderscheiding afgestudeerd.

Inhoudsopgave

De carrière van Laetitia Gerards

De sopraan is in veel verschillende landen te horen geweest. Zo was ze onder andere in Argentinië, de Verenigde Staten, Italië en Canada te horen. Hier heeft ze bij verschillende orkesten meegespeeld, zoals het Nederlands Kamerorkest, Holland Symfonia, het Filharmonisch Orkest van Moskou en de NTR ZaterdagMatinee. Binnen haar operarepertoire heeft ze onder andere rollen gehad zoals Anna I in Weills Die sieben Todsünden, Servilia in Mozarts La clemenza di Tito en Musetta in Puccini’s La bohème. Daarnaast vertolkte ze bij de Nederlandse Reisopera Eileen in Bernsteins A Wonderful Town en Anne Egerman in Sondheim’s A Little Night Music.

Gerards heeft ook in de Grote Zaal van Het Concertgebouw gestaan. Hier vertolkte ze in 2013 de rol van Maria in Bernsteins West Side Story, tijdens het 125-jarig jubileum. In 2017 was Gerards te horen in de Kleine Zaal. Hier vertolkte ze een geënsceneerde La voix humaine van Poulenc. In maart 2018 kreeg ze carte blanche tijdens een TRACK concert. Tegenwoordig is Gerards te horen op haar eigen debuut-cd die ze in 2020 uit heeft gebracht. Dit jaar zou ze ook een hoofdrol krijgen bij de Nederlandse Reisopera, maar dit werd uitgesteld vanwege de corona pandemie. Eind 2021 heeft Gerards meegedaan als vocaal solist in een aflevering van het televisieprogramma Maestro.

Wie is de Mol?

De Nederlandse sopraan is dus een bekend gezicht in de wereld van de klassieke muziek. Vanaf 1 januari 2022 is de Helmondse Gerards ook bekend als deelnemer van het 22e seizoen van Wie is de Mol?. In dit televisieprogramma is Gerards een van de 11 kandidaten. Hierdoor maakt ook de rest van televisiekijkend Nederland kennis met Gerards. Naast Wie is de Mol? en Maestro is Gerards ook weleens op tv geweest bij de Nationale Dodenherdenking en het Bevrijdingsconcert in het Koninklijk Theater Carré.

Privéleven

Laetitia Gerards heeft een relatie met Thomas Beijer. Ook hij is actief in de muziekwereld, maar dan als concertpianist. Laetitia en haar vriend wonen samen in Amsterdam. ,,We wonen hier vanwege het tuinhuis, waar ik en mijn vriend Thomas Beijer vrijwel ongestoord kunnen repeteren”, is te lezen op Luister.nl. Klachten van buren heeft ze nog niet gehad, ondanks het feit dat ze beiden veelvuldig thuis oefenen. ,,We hebben nog geen klachten gehad hoor, maar je zal maar een operazangeres als buurvrouw hebben”, zei ze in het Eindhovens Dagblad. Laetitia en haar vriend Thomas ontmoetten elkaar in 2017 en vijf maanden later gingen ze samenwonen. Af en toe treden ze samen op, zoals in het Concertgebouw in Amsterdam.