Sterren op TV
Thijs Swinkels The Voice Kids

Thijs Swinkels van The Voice Kids

Thijs Swinkels doet mee aan The Voice Kids. Thijs is een verrassende deelnemer aan de talentenjacht voor kinderen. Waar de meeste kinderen toch wel kiezen voor vrij nieuwe liedjes, koos Thijs een hele andere kant. Hij zong het liedje Can’t Help Falling in Love van Elvis Presley en kreeg de stoelen van Douwe Bob, Ilse De Lange en Ali B omgedraaid.

Thijs Swinkels in The Voice Kids

Thijs Swinkels is te zien in The Voice Kids. De veertienjarige Thijs verraste zelfs zijn ouders met zijn deelname aan de talentenjacht. “Ik doe mee aan The Voice Kids, omdat ik het een leuk programma vind. Ik houd heel erg van zingen en ik wil me erin ontwikkelen.” Naast zingen is Thijs tot op heden vooral bezig geweest met piano spelen. Hij heeft zijn Chopin boek meegenomen en speelt graag die stukken op de piano.

“Dit is heel bijzonder boek voor mij, want deze is van mijn overgrootoma geweest en mijn moeder heeft die van haar gekregen. Ik speel denk ik wel een uur of anderhalf uur per dag. Ik heb al wel vaak opgetreden, maar dan met de piano, niet met zingen. Dus het is een hele nieuwe ervaring.”

Douwe Bob wint de strijd om Thijs

Bij The Voice Kids slaagde Thijs erin om drie coaches voor zich te winnen, waarvan Ilse De Lange als eerste drukte. “Jij brengt hier iets naar The Voice Kids wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Zo’n laag geluid, heb ik nog helemaal niet gehoord op dit podium. Ik houd er enorm van. Je kunt met jouw stem ook een heel ander repertoire doen dan alle andere kandidaten.” Thijs, die les heeft op de Babette Labeij Music Academy, koos voor Douwe Bob.

Thijs Swinkels is te volgen via Instagram.

Andere kandidaten The Voice Kids 2018: Sofie | Stella de Geus | Alexander de Groen | Sterre Koning | Cain Slobbe | Sabien Daris | Madelief van Luijtelaar | Montana de Koning