Sterren op TV
Thijs Pot The Voice of Holland

Thijs Pot in The Voice of Holland uit op revanche

Thijs Pot gaat voor een nieuwe kans in The Voice of Holland. De zanger uit het Groningse Stadskanaal gaat al voor de derde keer meedoen aan een talentenjacht en lijkt nu klaar voor het echte werk. Ditmaal kwam Thijs Pot door de blind audition en koos hij voor Guus Meeuwis als coach.

Inhoudsopgave

Thijs Pot in X Factor

Via zijn sociale kanalen heeft Thijs Pot alvast aangekondigd deel te nemen. “Eindelijk mag ik het zeggen!!! I’m back, stronger and older!!” Daar gooit Thijs Pot ook nog een #comebackkid achteraan, want hij wil nu wel stralen in The Voice of Holland. Dat zal hem gaan lukken, zo valt ook al te achterhalen.

Thijs Pot moet namelijk een operatie ondergaan, waardoor hij enige tijd op krukken zal moeten lopen. Dit heeft hij uitgesteld tot minimaal februari of maart, aangezien The Voice of Holland tot eind januari duurt. De achttienjarige Thijs Pot is geen onbekende, net zoals zijn familie. Broer Mark is namelijk ook druk met muziek en zong vroeger onder de naam Vocall. In 2013 waren Thijs, Mark én Ans Pot allemaal te zien in X Factor.

Op zeer jonge leeftijd wist Thijs een plaats te veroveren in het team van Angela Groothuizen. Dit was vrij succesvol, want hij haalde de laatste twintig. De liveshows bleken nog een stap te ver, want er gingen slechts vier van de vijf overgebleven jongens door.

Thijs Pot opnieuw in TVOH

Zo kwam Thijs vorig jaar uit bij The Voice of Holland. Zijn half rappende en half zingende auditie van het nummer Can’t Hold Us viel bij vooral Marco Borsato en Sanne Hans in de smaak. Met name Sanne drukte bijna, maar uiteindelijk draaide er geen enkel jurdylid. “Ik was flik pissig, omdat ik voor mijn gevoel niet alles had gegeven. Je bent een jaar met iets bezig en dan is het niet leuk als er niemand draait”, vertelde Thijs Pot in TVOH 2016. Het was voor Thijs Pot geen reden om zijn avontuur als zanger vaarwel te zeggen.

Sterker nog, hij maakt nu dus zijn rentree bij The Voice of Holland. Thijs Pot vindt dat hij iets recht te zetten heeft en wil dat nu laten zien. Ook zag hij er heel anders uit. “Ik heb bewust voor een andere look gekozen, omdat ik vond dat ik over kwam als een lieve nerd.” Qua nummer koos Thijs voor de omgekeerde route, want met het zoetsappige As Long As You Love Me ging hij op de rustige tour. Het pakte goed uit, want Sanne draaide heel snel. Uiteindelijk drukte ook Guus Meeuwis op de knop, waardoor Thijs Pot een keuze kon maken voor zijn TVOH-coach. Dat bleek nog een lastige klus, uiteindelijk werd het Guus.

Thijs Pot in de Battles

Thijs Pot ging in 2016 voor een herkansing in The Voice of Holland en met succes. De zanger overtuigde de coaches met zijn Blind Auditions en ook in de Battles deed Thijs weer goede zaken. Hij wist zich ten koste van Mike Ott tot winnaar van de battle te kronen. Het duo zong samen overigens het nummer Geronimo van Stephard.

Thijs Pot in de Knockouts

Thijs Pot mocht in de knockouts het nummer Demons van Imagine Dragons zingen. Guus Meeuwis liet de zanger vervolgens plaatsnemen op een stoel. En alhoewel Guus nog even getwijfeld heeft om Thijs van zijn stoel te halen, behaalde hij uiteindelijk de liveshows van TVOH.

Thijs Pot in de liveshows TVOH

Thijs Pot ging in de eerste liveshow van The Voice of Holland aan de slag met een nummer van Justin Bieber. Hij ging voor het nummer Let Me Love You en dat leverde hem wisselende kritieken op. De zanger uit Stadskanaal kwam in de danger zone terecht, maar werd daar door het Nederlandse publiek toch doorgestemd naar de tweede liveshow van TVOH 2017.

Ook in de tweede liveshow van The Voice of Holland seizoen zeven kwam Thijs Pot in de danger zone terecht, maar opnieuw wist hij zich daaruit te knokken. Zijn uitvoering van het nummer Dancing On My Own van Calum Scott was ook helemaal niet verkeerd. En uiteindelijk werd Thijs dan ook doorgestuurd naar de derde liveshow.

In de derde liveshow van TVOH koos Thijs Pot voor het nummer Castle On The Hill voor Ed Sheeran. En alhoewel Pot had gehoopt dat hij die week eindelijk eens niet in de danger zone terecht zou komen, gebeurde het weer. Net als de eerste twee weken werd Thijs opnieuw gered door het Nederlandse publiek.

Thijs Pot komt weliswaar iedere week in de danger zone terecht, hij slaagt er iedere keer weer in om daar uit te komen. Ook in de vierde liveshow van The Voice of holland kwam hij met Another Love van Tom Odell in de danger zone, maar opnieuw werd hij gered door het stemmende publiek.

Thijs Pot in de halve finale van TVOH

Thijs Pot kent in zijn carrière bij The Voice of Holland weken met ups en downs. De ene week stijgt hij boven zichzelf uit en de andere week lijkt hij wat terug te zakken. Op vrijdag 10 februari in de halve finale van TVOH deed Pot goede zaken in de halve finale. Hij begon met This Town van Niall Horan en ging daarna aan de slag met zijn eigen uitvoering van Just The Way You Are van Bruno Mars.

Thijs Pot in finale The Voice of Holland 2017

Thijs Pot ging iedere week met de hakken over de sloot naar de volgende ronde, maar schopte het op die manier toch tot de finale van The Voice of Holland. Daar werd hij echter de eerste afvaller. Nadat hij Dat Komt Door Jou met Guus Meeuwis had gezongen, Let Me Love You van Justin Bieber had gecoverd en zich samen met Vinchenzo en Armin van Buuren uit kon leven met I Need You, was het klaar voor Thijs. Hij eindigde op de vierde plek.

Thijs Pot is ook te volgen via Facebook en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Rachel Kramer | Melany Sharon | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Katell Chevalier | Annemarie Brohm | Stephanie van Rooijen | Nils Krake | Zoë de Sanders