Sterren op TV
Thijs Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 december 2020

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Thijs uit Heel Holland Bakt is ook arts-onderzoeker

Thijs doet mee aan Heel Holland Bakt. Het kwam voor hem als een grote verrassing dat hij mee mocht doen aan de bakshow. Thijs werd namelijk door zijn vrouw opgegeven voor het programma. Dat ondanks dat hij zelf lange tijd het idee had dat hij niet goed genoeg was om mee te doen aan het programma. Nu heeft hij het echter toch geschopt tot aan de tent en waagt zich aan Heel Holland Bakt.

Thijs is arts-onderzoeken

Thijs werkt normaal in het ziekenhuis. Als arts-onderzoeker in het LUMC op de kinderafdeling houdt hij zich bezig met lange, moeilijke vraagstukken. “Ik doe onderzoek naar zeldzame ziekten tijdens de zwangerschap waarbij kinderen al voor de geboorte en tijdens de geboorte ziek zijn in de baarmoeder. We kijken naar de ontwikkeling van de kinderen die deze ziekte hebben doorgemaakt en we kijken ook hoe vaak de ziekte voor komt en of we het verloop kunnen voorspellen in de toekomst.”

Daarnaast is de dertigjarige Thijs ook werkzaam bij Bloedbank Sanquin. Als hij even niet aan het werk is, dan houdt Thijs zich het liefst bezig met een andere grote passie: eten. Zo verzint hij ‘s ochtends op de fiets naar zijn werk al wat hij die avond gaat eten. “Waar je in het ziekenhuis toch veel bezig bent met nadenken en overwegingen maken, vind ik het in de keuken zo leuk dat je je energie kwijt kunt in het maken van dingen.”

Thijs in Heel Holland Bakt

Thijs gaat er in Heel Holland Bakt alles aan doen om zich tot de winnaar van het programma te koken. Zijn jarenlange ervaring in de keuken lijkt hem daarbij te helpen. Al op jonge leeftijd stond hij namelijk met zijn moeder in de keuken. Samen bakten ze appeltaarten, cakes en tulbanden. Ook tegenwoordig bakt Thijs graag nog de echte klassiekers, al geeft hij daar wel het liefst zijn eigen draai aan.

In Heel Holland Bakt kan Thijs laten zien wat hij allemaal in petto heeft. Want nu Thijs het eindelijk geschopt heeft tot een plekje in de tent, telt nog maar één ding: de winst. “Tuurlijk wil je winnen. Als je dan zover gekomen bent, wil je toch ook wel voor de winst.”

Alle bakkers van Heel Holland Bakt 2020-2021

ChunDanielElizabeth – Ellen – EricJennyRianneRoelofSabineThijs