Sterren op TV
Eveline John Memories

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 februari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Theodora voor Ola uit Zweden in Memories

Theodora doet voor Ola mee aan Memories. Ze weet nog goed dat ze in 1980 naar Groningen vertrok met de trein. In die trein liep ze niemand minder dan Ola tegen het lijf. Een leuke jongeman uit Zweden aan wie ze uiteindelijk haar hart verliest, maar een gelukkig sprookje wordt het niet. Toch zou ze hem nu graag weer eens terugzien.

Theodora voor Ola in Memories

Theodora doet mee aan Memories. In 1980 zat ze in de trein toen ze een grapefruit aan het pellen was. Het sap kwam per ongeluk op Ola terecht en het zorgt ervoor dat de twee met elkaar in gesprek raken. Ola blijkt uit Zweden te komen en werkzaam te zijn als saxofonist in een punkband. Hij is in Nederland terecht gekomen om een concert van Herman Brood bij te wonen.

Theodora en Ola blijken elkaar al heel snel erg leuk te vinden. Ola komt dan ook regelmatig bij Theodora op bezoek in Den Haag, terwijl zij ook een aantal keer naar Zweden afreist om bij hem te logeren. Toch blijkt een relatie tussen de twee allesbehalve eenvoudig. Theodora is tenslotte druk met haar eindexamen en wordt ook nog eens verliefd op een andere man. De relatie met Ola strandt dan ook.

Theodora en Ola vergeten elkaar niet

Alhoewel de relatie stukloopt, blijken Theodora en Ola elkaar niet te vergeten. Er blijft zo nu en dan contact. Ruim een jaar geleden wordt het contact ineens weer heel intensief als Ola de oude brieven van Theodora weer terug heeft gevonden en haar besluit op te bellen.

Het contact verdwijnt echter alweer snel, ondanks dat Ola nog had voorgesteld om weer een bezoekje aan Nederland te brengen. Een kaart die Theodora vervolgens nog stuurt, krijgt ze ongeopend retour. Met Memories hoopt Theodora nu alsnog weer contact te krijgen met Ola.

De afgelopen weken in Memories:
Ellen en Rian
Els en Martine