Sterren op TV
Theo en Marcia Droomhuis Gezocht Lapland Finland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 juni 2017

Laatst Geüpdatet: 12 juni 2017

Theo en Marcia in Droomhuis Gezocht naar Lapland in Finland

Theo en Marcia Köhler gaan in Droomhuis Gezocht op zoek naar een nieuwe woning in Lapland. Dit is geen alledaagse bestemming, maar het tweetal gaat al jaren op vakantie naar Finland. Ze zoeken een huis in Lapland om te kunnen verblijven, maar ze wonen echter nog altijd in Aalsmeer en hebben Nederland dan ook niet volledig verlaten. Wel hebben ze hun droomhuis gevonden, al ging dat met een bijzondere omweg.

Contrast met Nederland maakt Lapland bijzonder

De rust, ruimte en de natuur in Lapland wisten Theo en Marcia gelijk te veroveren toen ze voor het eerst aankwamen in het noorden van Europa. Dat was wel wat anders dan Aalsmeer waar het koppel in Nederland woonde. Ze willen dan ook een huis gaan kopen en daarvoor hebben ze Droomhuis Gezocht ingeschakeld, het Omroep Max-programma met Sybrand Niessen als presentator. Hij heeft drie huizen voor ze weten te vinden om te achterhalen wat het ideale optrekje is voor Theo en Marcia.

“We vinden Lapland zo bijzonder door het contrast met Nederland. Rust, ruimte, geen files, relaxed en betrouwbaarheid van de mensen”, aldus Theo in Droomhuis Gezocht. Door hun zoon zijn ze in Finland terechtgekomen, zo legt Marcia uit. “Hij wilde daar iets op gaan zetten en wij vroegen ons af wat hij daar in zag. We hadden een camper en zijn tien weken lang door het noorden van Scandinavië gaan reizen. En toen zijn we er verliefd op geworden.” Theo en Marcia zijn al bijna vijftig jaar getrouwd en hebben drie kinderen. Theo is in de winter skileraar en in de zomermaanden gids op de plassen. Aalsmeer verlaten doen ze dan ook niet zomaar, in Lapland willen ze een vaste vakantiestek.

Heel veel hout in Droomhuis Gezocht

“We willen er zeker niet permanent gaan wonen”, legt Theo uit. “Eerder heb ik er al vijf maanden gezeten. Het is in Lapland zo rustig, dat je soms dagen niemand tegenkomt. Ik merkte dat ik op een gegeven moment tegen een eekhoorn begon te kletsen.” Voor hun huis in Lapland hebben ze een duidelijk plaatje voor zich, zo laat Marcia weten. “We willen een vrijstaand huis, gemaakt van boomstammen en graag elektriciteit. Er moet een sauna zijn, een open haard en twee slaapkamers.” En dat alles moet maximaal 100.000 euro kosten. De boomstammen moeten van zogenaamd Kelo-hout zijn. Zo gingen Theo en Marcia dan ook met Sybrand op pad om het Droomhuis te vinden. Het werd een complexe zaak doordat er drie fraaie huizen uitkwamen. Marcia wilde het liefst het ene, Theo het andere… en aan het eind van het liedje werd het overgebleven derde huis gekocht. Missie wel geslaagd dus voor Theo en Marcia in Droomhuis Gezocht.

Theo en Marcia Köhler zijn ook te volgen op Facebook.