Sterren op TV
Thekla Reuten

Auteur: Senna Reimink

Datum: 29 juni 2015

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Thekla Reuten is een internationale filmster

Wij, Nederlanders, mogen trots zijn op Thekla Reuten. Niet alleen binnen de landsgrenzen is de actrice succesvol, ook international heeft ze een paar mooie titels achter haar naam staan. Binnenkort zal Thekla Reuten ook een gooi doen naar moeder van het jaar, want in 2015 zal ze bevallen van een kleine!

Thekla Reuten brak natuurlijk definitief door dankzij De Tweeling. In deze film vertolkte zij de rol van Lotte en nadat de film genomineerd werd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film lag de wereld aan haar voeten. Thekla Reuten speelde in diverse internationale films, waaronder The American (met George Clooney!) en In Bruges. Ze vergat haar thuisland echter nooit, want ook in Nederland nam ze nog regelmatig een rol aan. Zo speelde ze een belangrijke rol in In Oranje en in 2015 en 2016 is Thekla zelfs regelmatig op de buis te zien in Nederland. Thekla Reuten heeft een rol in Overspel seizoen 3. Overspel was in 2012 en 2013 op televisie te zien. Daarna liet een derde seizoen lang op zich wachten, maar vanaf september 2015 is Overspel weer terug op televisie.

Hoofdrol voor Thekla Reuten in Tessa

Het is voor Thekla Reuten voor het eerst in zestien jaar dat ze met Overspel weer een vaste rol in een Nederlandse serie heeft. Ze laat er geen gras over groeien, want ze heeft ook een hoofdrol in een andere Nederlandse serie bemachtigd. Thekla Reuten heeft de hoofdrol Tessa gekregen in de gelijknamige serie, die gebaseerd is op de Deense hitserie Rita. Tessa is een juffrouw die een tikkeltje anders is dan de doorsnee docent. Ze heeft lak aan de regels en rookt bijvoorbeeld op het damestoilet. Tessa is onder de middelbare scholieren super populair, maar bij de volwassenen kan ze eigenlijk niets goed doen. Net als Overspel is Tessa vanaf het najaar 2015 op NPO1 te zien bij BNN.

Meer over Thekla Reuten

Op 16 september 1975 werd Thekla geboren in Bussum en dus kun je stellen dat ze inmiddels al aardig wat levenservaring heeft. Samen met haar vriend Gijs Naber (De Heineken Ontvoering, Aanmodderfakker) verwachten ze in 2015 hun eerste kindje. De filmografie van de actrice is aardig indrukwekkend. Naast de eerder genoemde titels speelde ze ook in Wit Licht, Het Diner, maar schitterde ze dus ook regelmatig in het buitenland. In Italië, Duitsland en Engeland is ze erg populair en heeft ze ook meerdere titels achter haar naam staan.

Ondanks dat Thekla Reuten internationaal succesvol is hoeven we niet bang te zijn dat ze haar vaderland de rug toekeert. Onlangs kocht ze met Gijs Naber een pandje in Amsterdam en bovendien liet ze al eens weten dat ze het niet zit zitten om in de buurt van Hollywood te gaan wonen. “Dat is tegenwoordig helemaal niet nodig om een internationale carrière te maken. Veel audities voor de eerste ronde gebeuren tegenwoordig digitaal via internet. En als je je dan in Los Angeles vestigt, kan het best voorkomen dat je volgende film in bijvoorbeeld Vancouver wordt opgenomen. Dan hoef je niet permanent in een appartement in Los Angeles te zitten”, aldus Reuten in gesprek met het Algemeen Dagblad.