Sterren op TV
The Next Boy Girl Band deelnemers

The Next Boy/Girl Band deelnemers

The Next Boy/Girl Band werd vanaf 26 augustus tot en met 14 oktober 2016 uitgezonden op SBS6. De talentenjacht kent één seizoen en acht afleveringen. Hieronder vind je een overzicht van de deelnemers aan de talentenjacht, de deelnemers die het tot de liveshows schopten en natuurlijk de boys en girls die het uiteindelijk tot de boyband en girlband schopten.

Talentenjacht

In The Next Boy/Girl Band wordt de zoektocht gestart naar de nieuwe boy- en girlband van Nederland. Getalenteerde jongeren krijgen eerst de kans om de jury te overtuigen met hun dansmoves en looks. In de volgende ronde wacht een zangronde. Twaalf kandidaten krijgen vervolgens de kans om zich te bewijzen in de liveshows en alleen de allerbeste verdienen uiteindelijk een plek in de band. Daarbij werd in het begin gekozen voor drie bandleden, maar later in de show veranderde dat. De boyband (4U) bestond uiteindelijk uit vier zangers en de girlband (GRLBND) uit vijf zangeres. De producer van de band besloot steeds wie afviel. In de finale namen de boyband en girlband het tegen elkaar op. De mannen wonnen de finale.

The Next Boy/Girl Band deelnemers – seizoen 1

Het eerste seizoen van The Next Boy/Girl Band was gevuld met vele talenten. Al deze talenten moesten eerst een ronde door komen waarin ze dansten en hun looks toonden. Pas in de volgende ronde kregen ze de kans om ook hun zangkwaliteiten ten gehore te brengen. De juryleden van seizoen één waren Tony van de Berkt, Nick Schilder en Babette Labeij voor de mannen. John Ewbank, Pip Pellens en Sharon Doorson voor de dames.

Liveshow Boyband Liveshow Girlband 
Jeronimo van Ballegoijen Rony Correa *
Luca Gilliot * Denise Kroes *
Toon Mentink * Delany Lepelblad *
Tiago da Silva * Lois Mac Donald
Ken Stoffers Romy de Proost *
Jaimy Trommelen * Som Schouten *

* = in de uiteindelijke band