Sterren op TV
Thanee van Hulst vriendin Tom Dumoulin

Thanee van Hulst is de vriendin van Tom Dumoulin

Thanee van Hulst is al sinds 2011 de vriendin van Tom Dumoulin. Deze in Maastricht geboren blondine komt tijdens koersen regelmatig in beeld. Ze is namelijk nooit ver verwijderd van de camper van de ploeg van Dumoulin, zo zag ze hem dan ook van dichtbij etappes winnen in de Tour de France.

Thanee van Hulst vriendin van Tom Dumoulin

Achter iedere sterke man staat een sterke vrouw. In het geval van Tom Dumoulin is dat zeker het geval. De wielrenner heeft al jarenlang een relatie met Thanee van Hulst, die in de loop der jaren ook een belangrijke rol heeft gespeeld in de carrière van de wielrenner. Zo heeft Tom er een gewoonte van gemaakt om zijn vriendin een berichtje te sturen alvorens hij de fiets op stapt voor een wedstrijd. “Voordat ik met mijn planning begin, app ik meestal mijn vriendin nog even. Ik vind dat belangrijk, dat ze weet hoe ik me voel én dat ze me nog even succes wenst”, vertelde Tom Dumoulin al eens aan Wielerflits.

Het is voor Dumoulin de ideale manier om zich voor te bereiden op een wedstrijd. “Ik wacht vaak nog even op het antwoord. En als ik het niet meteen krijg, dan kijk ik vlak voor de start nog eventjes op mijn telefoon. Als ik geen reactie krijg, dan denk ik niet dat ik minder presteer, maar het is wel fijn om dat appje even te lezen, ik vind dat prettig.”

Thanee van Hulst heeft het tijdens de Tour de France van 2016 trouwens makkelijker dan een jaar eerder het geval was. Toentertijd viel Tom Dumoulin namelijk geblesseerd uit en was hij thuis niet te genieten. “Ik ben veel thuis geweest, dus mijn vriendin heeft alles over zich heen gekregen. Ik dacht: ik hoor hier niet, ik hoor in de Tour nu. Wat doe ik hier thuis? Inmiddels is dat gevoel alweer weggeëbd”, vertelde hij toen in gesprek met de NOS.

Wie is Thanee van Hulst?

Thanee van Hulst staat tegenwoordig vooral bekend als de vriendin van, maar ze blijkt veel meer in petto te hebben dan dat. Thanee, die in België samen woont met Tom, ging na de middelbare school namelijk aan de slag aan de Universiteit van Maastricht. Daar volgde zij een studie Gezondheidswetenschappen. Verder heeft ze een broer, Glenn, en een zus, Luca. Sinds 2011 is Thanee de vriendin van Tom Dumoulin. Het duo leerde elkaar kennen voordat Dumoulin bekend werd. Tegenwoordig woont het stelletje overigens in Kanne, België. Daar kocht Tom een huis. “Ik heb net een huis gekocht, de sleuteloverdracht is op 1 juli. De verhuizing staat gepland na het seizoen”, aldus Tom in juni 2015 tegenover 1Limburg. In Kanne is Dumoulin eigenaar van een vrijstaand huis.

Thanee van Hulst is te volgen via Facebook.