Sterren op TV
Tex de Wit Tafelheer DWDD De Wereld Draait Door

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 september 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Tex de Wit is cabaretier en tafelheer bij DWDD

Tex de Wit heeft zijn naam opgebouwd als cabaretier en stand-upcomedian. De in Amsterdam geboren en woonachtige De Wit is tegenwoordig echter veel meer dan dat. Niet alleen is hij betrokken bij het programma Zondag met Lubach, ook is hij sinds het najaar van 2016 tafelheer bij De Wereld Draait Door. In DWDD neemt hij dan ook regelmatig plaats naast Matthijs van Nieuwkerk.

Tex de Wit is tafelheer bij De Wereld Draait Door

Tex de Wit is sinds het najaar van 2016 regelmatig te zien als tafelheer van DWDD. Nadat hij op 13 september voor het eerst in zijn nieuwe rol aanschoof bij Matthijs van Nieuwkerk, volgde nog geen twee weken later zijn volgende optreden als tafelheer van De Wereld Draait Door. De Wit heeft niet echt een vast onderwerp waar hij over praat, maar schaken behoort wel tot zijn hobby’s.

Niet voor niets is Tex tenslotte de nummer honderd op de ranking van schakers in Nederland. “Daar versier je de vrouwen wel mee hè”, grapte De Wit tijdens zijn eerste aflevering als tafelheer van DWDD. Tex de Wit, die aan het verleden aan de Universiteit van Amsterdam een opleiding journalistiek heeft gevolgd, is echter helemaal niet meer op zoek naar een vrouw. Hij trouwde vorig jaar met een Amerikaanse vrouw genaamd Abi. Samen hebben ze ook een dochtertje.

Tex de Wit als cabaretier

Tex de Wit heb je in de laatste jaren ook kunnen leren kennen als een cabaretier en stand-upcomedian. Zijn eerste optreden als stand-upcomedian gaf De Wit weg op 1 februari 2011 en sindsdien is hij verkocht. De Wit wist ook Comedytrain voor zich te winnen. Toen hij daar in 2013 auditie had gedaan, werd hij gelijk aan het gezelschap toegevoegd.

Tegenwoordig kun je De Wit op wel meer plekken tegenkomen, waaronder bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. Daarvoor maakt hij columns. Ook is de voormalig deelnemer aan De Slimste Mens één van de schrijvers van Zondag met Lubach en is hij daar sinds het vierde seizoen ook te zien als verslaggever.

Tex de Wit is te volgen via Instagram, Twitter en Facebook.