Sterren op TV
Teun Kuilboer Franco Esposito La Famiglia

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 september 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Teun Kuilboer is acteur met indrukwekkend verhaal

Teun Kuilboer is met zijn 34 jaar nog lang niet over zijn hoogtepunt heen, maar toch heeft hij nu al een CV gebouwd om u tegen te zeggen. De acteur begon in 2001 met zijn carrière door een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden en is sindsdien niet meer van de televisie af te slaan. In een meer recenter verleden zagen we Kuilboer onder andere in All in Kitchen en als Franco Esposito in de serie La Famiglia. Het levensverhaal van Teun Kuilboer blijkt echter indrukwekkend te zijn. Niet alleen had hij relaties met onder andere Aukje van Ginneken en Katja Schuurman, ook de band met zijn ouders is speciaal te noemen.

Inhoudsopgave

Teun Kuilboer als acteur

De liefde voor het acteren was bij Teun Kuilboer al op jonge leeftijd aanwezig. Niet voor niets kon je hem tegenkomen tijdens de nodige theaterworkshops en toneelcurcussen. Die liefde voor acteren verdween niet nadat Kuilboer op de middelbare school had gezeten en het is dan ook niet gek dat in 2001 een rol volgde in de populaire soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Voor die serie kroop Teun in de huid van Job Zonneveld. Later volgden onder andere rollen in Costa!, Meiden van De Wit, Dunya & Desire, Kinderen geen bezwaard, Zoop, Samen en Boks. Ook verscheen Teun Kuilboer sinds zijn optreden in GTST in steeds meer films.

Teun Kuilboer is Franco Esposito in La Famiglia

Teun Kuilboer speelt ook een hoofdrol in de serie La Famiglia. De op 21 september 1982 in Haarlem geboren acteur, die al eens werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Bijrol, kruipt in de huid van Franco Esposito. Franco is de broer van Salvatore (Hein van der Heijden) en in het verleden is er nooit veel aandacht voor hen geweest. In het geval van Franco lijkt dat er deels voor gezorgd te hebben dat hij verkeerde dingen gaat doen. Zelfs een plotselinge verhuizing naar een Nederlands dorpje kan niet voorkomen dat Franco op het verkeerde pad terechtkomt.

Het verhaal van Teun Kuilboer

Teun Kuilboer blijkt in het verleden niet altijd een makkelijk leven gehad te hebben. Zo werd hij geboren toen zijn moeder net achttien jaar oud was. De vader van Teun had vervolgens het idee dat Kuilboer beter ergens anders kon opvoeren en hij ontvoerde zijn zoon dan ook naar Nieuw-Zeeland. Pas één jaar later keerde Kuilboer met zijn vader terug naar Nederland. Een aantal jaar terug moest Teun overigens afscheid nemen van zijn moeder. Desiree Duwel overleed in 2012 op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Teun Kuilboer is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.