Sterren op TV

Tessel van der Lught is de vriendin van Sander Lantinga

Op 27 september 1976 werd Sander Lantinga geboren in Biddinghuizen. Zijn vader werkte als salesmanager en zijn moeder deed het huishouden. Op nog maar 16-jarige leeftijd verloor de radio dj zijn moeder. Lantinga deed de opleiding School of Media in Zwolle, waarna hij bij MTV aan de slag ging. In 2005 ontving Lantinga voor zijn Sandersjow, dat hij dagelijks presenteerde op de NPS, de Marconi Award voor aanstromend radiotalent. Lantinga ging gedeeltelijk terug naar de televisiewereld, maar bleef daarnaast werkzaam als DJ voor 3FM. Vooral als radio dj verwierf Lantinga veel bekendheid. Daarnaast werd Lantinga bekend door het presenteren van televisieprogramma’s zoals Spuiten en Slikken en Try Before You Die.

Inhoudsopgave

Relatie

Sinds 2011 is Lantinga getrouwd met de 9 jaar jongere Tessel van der Lught. De twee leerden elkaar kennen op het werk, ze werkten destijds allebei voor BNN en trokken steeds meer met elkaar op. Samen heeft het stel al drie kinderen, Klaas, Molly en Cato, en in december 2021 verwachten zij hun vierde kindje. Het nieuws werd in De Coen & Sander Show op radiozender Radio 538 bekend gemaakt. Tijdens de bekendmaking vertelt Lantinga dat het een bewuste keuze is, ze hebben drie heel leuke kinderen en de tijd, liefde en ruimte voor nog een kind. Lantinga en van der Lught zijn er dus voor gegaan, aldus Lantinga. Lantinga benadrukt ook in latere interviews dat dit vierde kind écht gewenst is, hierover krijgen ze namelijk veel vragen. Tessel van der Lught was sidekick bij het radioprogramma van Eddy Zoey en producer voor BNN. Ze is de dochter van Paul van der Lugt, voormalig zendercoördinator van 3FM. In 2018 besloot ze de radiowereld te verlaten om haar eigen bedrijf te starten: Wunderbaum Management. Ze verzorgt het management van meerdere mediatalenten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sander Lantinga (@sanderlantinga)

Exen

Sander Lantinga was een behoorlijke losbol qua uitgaan, thuiszitten vond hij maar niets. Je zou dan een hele waslijst aan exen verwachten, maar dat is niet het geval. Hij heeft een paar losse dingetjes gehad, toen een relatie van een halfjaar, een relatie van 6 jaar en daarna leerde hij zijn huidige vrouw Tessel van der Lught kennen. Dat is een hele nette lijst voor iemand die jarenlang elke dag op stap ging. Mogelijk heeft het ook te maken met de onzekerheid waarmee Lantinga kampte in zijn jonge jaren, hij vond zichzelf niet echt een goede catch.

Burn-out

In 2012 kreeg Sander Lantinga een burn-out. In een interview met Panorama vertelt hij hier uitgebreid over. Lantinga stelt dat hij de eerste radio dj met een burn-out was, dat lijkt volgens hem met name zo omdat hij er heel erg open over was. Hij maakte er geen geheim van wat er met hem mankeerde. De burn-out ging voor Langtinga gepaard met heftige paniekaanvallen, hij vertelt hierover het volgende: ,,Ik was angstig voor de angst, waardoor ik angstig werd”. De oorzaak van de burn-out ligt volgens Lantinga in het niet goed voor zichzelf zorgen. Therapie en beter luisteren naar zijn lichaam hebben Lantinga er weer bovenop gekregen.

Coen Swijnenberg afwezige op bruiloft Lantinga

De Coen & Sander Show bestaat al meer dan 16 jaar, je zou dan verwachten dat Lantinga en Coen Swijnenberg een dreamteam zouden zijn. Swijnenberg was echter niet welkom op de bruiloft van Lantinga in 2011. In een interview met Renze Klamer geven de twee dj’s een eerlijk kijkje in hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat. Het hele verhaal is dat de bruiloft in twee delen was. Voor de allerkleinste kring rondom Lantinga en zijn vrouw Van der Lught was er een trouwerij in Italië, voor de overige mensen was er een tweede bruiloft in Amsterdam. Swijnenberg hoort dus niet bij de kleinste kring voor Lantinga. Hierover geeft Swijnenberg aan dat het wel even een momentje was, maar dat hij er alle begrip voor heeft. Overigens wordt later nog veel duidelijker dat de twee privé niet de allerbeste vrienden zijn. Wanneer Swijnenberg te kampen krijgt met een burn-out, en dus een tijd niet op het werk verschijnt, spreken de twee elkaar nauwelijks. ,,Coen en ik zijn vrienden, maar wel alleen op het werk. Ik zou het mezelf kwalijk nemen als ik voor de deur sta terwijl hij daar niet op zit te wachten”, zegt Sander in  LINDA. Magazine.

 Try Before You Die

Wereldlijke bekendheid verwierf Sander Lantinga toen hij op 4 juli 2006 naakt een belangrijke tenniswedstrijd in Wimbledon verstoorde voor het televisieprogramma Try Before You Die. Dit leverde hem enig oponthoud bij de Londense politie op en een levenslang Wimbledon-verbod. Voor dit programma heeft Lantinga wel meer rare fratsen uitgehaald, die soms levensgevaarlijk waren. Zo had de dienstdoende apotheker zich een beetje vergist in de hoeveelheden middel om maaginhoud binnen te houden voor een experiment met gewichtloosheid. Bij een wat mindere gezondheid had dit de dood van Lantinga kunnen betekenen. Sander Lantinga kwam er vanaf met een drie dagen durende bad trip, dat zal ook geen pretje zijn geweest.

Voetbalanalist

Vanaf 2017 is Sander Lantinga bij Veronica te zien als voetbalanalist. Dit werk doet hij naast zijn werk als radio dj, het enige programma wat hij nog presenteert is De Coen & Sander Show. Dat Lantinga nu voetbalanalist is, bezorgde hem veel kritiek. Zo kreeg Lantinga te horen dat zijn eerste optreden ,,totaal mislukt” was. Lantinga vindt het zelf geheel overdreven hoe er op hem gereageerd wordt, hij stelt als gewone voetballiefhebber aangeschoven te zijn bij een programma dat over voetbal praat. Het is overigens echt zo dat Lantinga slechts te gast is, hij is door Veronica helemaal niet uitgenodigd als voetbalanalist. De radio dj doet het woord als voetbalfan en mag zijn mening geven, of je dan echt voetbalanalist bent is de vraag.