Sterren op TV
tessa-sunniva-op-zoek-naar-maria-15

Tessa Sunniva in Op Zoek naar Maria één van de kanshebbers

Tessa Sunniva behoort tot de kandidaten in de talentenjacht Op Zoek naar Maria, waarin theatersterren het tegen elkaar op gaan nemen. Als kind debuteerde ze al in The Sound of Music en daarna vertolkte ze nog hoofdrollen in onder meer Disney’s Tarzan en Anastasia.

Tessa Sunniva in Op Zoek naar Maria

In Op Zoek naar Maria gaan tien musicaltalenten de strijd met elkaar aan. Ze krijgen tien zeer uiteenlopende opdrachten, van het zingen van een medley tot het coveren van Ariana Grande, en worden daarbij beoordeeld door een vierkoppige jury. Deze bestaat uit Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenedijk en Carline Brouwer.

Tessa Sunniva als Jane in Tarzan en in Anastasia

Tessa  Suniva debuteerde al als klein meisje op het podium, in The Sound of Music in 2003 (als Brigitta). Haar grote doorbraak volgde met de rol als Ariël in De Kleine Zeemeermin (The Little Mermaid), waarvoor ze zelfs een Musical World Award in de wacht sleepte voor aanstormend talent. Later schitterde ze ook nog in andere wereldwijde musicals zoals in Disney’s Tarzan in Oberhausen, waar ze de rol van Jane vertolkte.

Maar haar absolute hoogtepunt was de hoofdrol in Anastasia, vorig jaar in het Schevenigse Circustheater. Tessa Sunniva werd daarna zelfs genomineerd voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol, tijdens de Musical Awards van 2020.

Liefhebster van The Sound of Music

Tessa denkt dat ze de ideale Maria kan zijn omdat ze net als het personage altijd het goede en positieve in mensen ziet. Bovendien heeft ze veel liefde voor de muziek en de productie van The Sound of Music. Ze gaat dan ook vol voor de winst in Op Zoek naar Maria.

“Ik doe mee aan het programma omdat ik Maria een ontzettend leuke rol vind en denk dat deze ook goed bij mij past. Maar ook omdat The Sound of Music een bijzondere productie voor mij is.”

“Met deze show, waarin ik als kind in het Circustheater de rol van Brigitta mocht spelen, is het voor mij allemaal begonnen. En als 12-jarig meisje droomde ik er toen van, ooit ook de rol van Maria te mogen spelen. Ik hoop dat die droom van toen, nu uitkomt. Dan is de cirkel voor mij helemaal rond.” We duimen voor je, Tessa!