Sterren op TV
Tanja Braun NOS Journaal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 november 2016

Laatst Geüpdatet: 13 november 2016

Tanja Braun doet voor NOS Nieuws verslag

Tanja Braun is als verslaggeefster regelmatig te zien in het NOS Achtuurjournaal. Al sinds 1992 werkt de blondine voor NOS Nieuws en dat doet ze nog altijd met veel plezier, ook al had ze ook graag doorgestuurd en andere opdrachten aangenomen. Wie eenmaal bij de NOS werkt komt er echter niet zomaar meer weg en dat geldt ook voor Tanja Braun.

Tanja Braun en het NOS Journaal

Tanja Braun wordt er voor het NOS Journaal een paar keer per week op uitgestuurd. Zijn er rellen in Geldermalsen vanwege de asielzoekers, of wordt Paleis Noordeinde voor het eerst opengesteld voor het publiek? Tanja Braun is er bij om verslag te doen. In korte tijd lukt het Braun om voor de kijkers van het NOS Journaal tot de kern te komen. Ze weet precies in welke setting ze zich bevindt en past daar haar verslag op aan. Ernstige zaken brengt ze met een serieus verhaal tot de kijker, bij de meer luchtige onderwerpen gooit ze ook een dosis enthousiasme in de strijd. Daardoor is Tanja Braun een prettig persoon om naar te kijken op televisie.

Tanja, inmiddels de leeftijd van 40 jaar gepasseerd, is bepaald geen groentje meer te noemen. Begin jaren negentig van de vorige eeuw liep ze als student journalistiek stage bij de NOS. Na haar stageperiode werd de in Utrecht wonende verslaggeefster gevraagd om te solliciteren bij het journaal. Ondanks dat Braun twijfels had, omdat ze ook graag verder wilde studeren en niet zeker wist of dit wel was wat ze wilde, besloot ze toch in te gaan op het verzoek. Ze kreeg de baan en inmiddels werkt ze alweer bijna 25 jaar bij de publieke omroep. Ook voor Nieuwsuur maakte ze enige tijd items, maar al snel keerde ze weer terug bij het NOS Journaal.

Tanja Braun is getrouwd

Tanja Braun is al enige tijd getrouwd. Samen met haar  man kreeg ze ook twee kinderen. Samen voeden zij hun twee dochters op, al staat de man des huizes er soms alleen voor. Voor haar werk wordt Tanja soms ook naar het buitenland gestuurd. Op dat moment gaat werk even voor en pakt ze haar spullen en stapt ze op het vliegtuig om, bijvoorbeeld vanaf de Antillen, verslag te doen.

Het zijn de moeilijke momenten in de carrière van Braun, maar in een interview met You Run The World gaf ze aan dat ze nooit heeft getwijfeld om te stoppen met dit werk. “Natuurlijk is dat dan ingewikkeld en natuurlijk voel ik me daar rot over, maar ik krijg het haar uiteindelijk wel uitgelegd en mezelf ook. Dat hoort ook gewoon bij het leven.”

Geplaatst door Tanja Braun op zaterdag 9 juli 2016