Sterren op TV
Tamara Seur presentatrice NOS Jeugdjournaal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 april 2017

Laatst Geüpdatet: 11 april 2017

Tamara Seur presentatrice NOS Jeugdjournaal

Tamara Seur is presentatrice van het NOS Jeugdjournaal. Alhoewel ze inmiddels al sinds 2002 werkzaam is bij het jongerenprogramma, was ze in het verleden helemaal niet zo erg geïnteresseerd in die richting. Tamara had haar pijlen van jongs af aan gericht op een carrière als rechercheur. Wat betreft haar studie koos ze vervolgens voor Ontwikkelingspsychologie en niet veel later was ze werkzaam als journalist. Dat zag Tamara als een tussenstap, omdat ze zichzelf te jong achtte als psycholoog. Inmiddels doet ze dat werk nog altijd.

Tamara Seur presentatrice NOS Jeugdjournaal

Tamara Seur is sinds 2002 werkzaam voor het NOS Jeugdjournaal. Ze begon daar achter de schermen nadat ze eerder als eindredacteur werkzaam was voor Cameo Media op de afdeling NewsBites. Sinds 2006 zien we Tamara Seur ook voor de camera verschijnen en wel als presentatrice als verslaggeefster van het Jeugdjournaal. Een taak die ze dolgraag vervult.

“Het menselijke verhaal vertellen. Dat is mijn drijfveer. En dat kun je ook omdraaien: het verhaal, menselijk vertellen. Samen met het top-team van het Jeugdjournaal, allemaal bevlogen meer dan enthousiaste mensen met echt hart voor ons programma, iedere dag weer het beste jeugdnieuwsprogramma neerzetten. Dat is echt machtig. De materie net een graadje dieper begrijpen zodat je het juist weer eenvoudiger kunt vertellen, precies de juiste beelden zoeken, net dat ene kind een prachtige uitspraak ontlokken. Dat puzzeltje geeft iedere dag weer energie”, lezen we op de officiële website van de NOS.

Tamara Seur in de Verenigde Staten

Alhoewel Tamara Seur geboren en getogen is in Nederland, heeft ze ook een tijdje in de Verenigde Staten gebivakkeerd. Nadat ze in Amsterdam haar Gymnasium had afgerond, vertrok ze naar de USA. Daar werkte Tamara op een zomerkamp. Ook vertrok ze nog een tijdje naar Zwitserland. Eenmaal terug in Nederland heeft ze na haar studie al gauw een carrière in de spotlights opgebouwd. Naast haar presentatie-werk voor televisie, hoorden we Tamara ook al een paar keer op de radio voorbij komen.

Tamara Seur is te volgen via Instagram en Twitter.