Sterren op TV
Sytse Jongbloed vriend Antoinette de Jong

Sytse Jongbloed is de ex-vriend van Antoinette de Jong

Sytse Jongbloed is de ex-vriend van Antoinette de Jong. De schaatsster werd een lange tijd gesteund door haar grote liefde Sytse. Helaas is deze relatie beëindigd, en tegenwoordig is ze gelukkig met Coen Rijpsma. De twee trouwden al zelfs in 2022. 

Inhoudsopgave

Sytse Jongbloeds vriendin Antoinette de Jong is een kind van Thialf

De Jong stond lang in de schaduw van haar ploeggenote Ireen Wüst, maar in de maand oktober van 2017 stapte ze daaruit. De schaatsster won namelijk haar favoriete nummer de vijf kilometer op de NK Afstanden van haar leermeester. Vervolgens vertelde ze aan de Volkskrant: “Het is altijd Ireen op nummer één. Het is niet gemakkelijk om, zeker als ploeggenoot, daar tegenin te gaan. Om aan de start te gaan staan en te zeggen: dit is mijn race.” Voorheen was er misschien wat twijfel bij De Jong: kan ik Wüst wel verslaan? Maar dat is verleden tijd. “Ik was op dit moment en in deze race de beste. Dat wil ik blijven.”

Op termijn wil de schaatsster de ‘koningin van Thialf’ worden, waar ze al een ‘kind van Thialf’ is, ze werd immers geboren in Heerenveen. In een column uit 2014 op Schaatsen.nl lezen we: “Mijn opa en oma woonden eerst op de boerderij in Rottum waar wij nu wonen. We hebben destijds van huis geruild. Zij in ons huis en wij op de boerderij. Mijn opa heeft nog steeds de schapen, en de paarden doen wij met elkaar. Wij fokken nu nog met Friese paarden en rijden er nog af en toe op. Al mijn hele leven schaats ik in Thialf. Mijn eerste natuurwedstrijd was naast Thialf. Wij als familie zijnde kon je al snel op de ijsbaan vinden. Ook al ben ik opgegroeid met paarden, schaatsen werd ook al snel groot bij ons thuis. Dan zaten wij altijd te kijken voor de televisie.”

Antoinettes vriend Sytse Jongbloed heeft stage gelopen in Zuid-Afrika

De Jong heeft dus een relatie met Sytse Jongbloed, al heeft ze zich hier nog nooit over uitgesproken. Er is ook relatief weinig bekend over de vriend van de schaatsster, al kunnen we op zijn pagina op LinkedIn lezen dat hij Small business en retailmanagement studeert aan de Stenden Hogeschool. Óók weten we dat hij in 2016 stage gelopen heeft in Zuid-Afrika. Het lijkt erop dat de relatie van de tortelduifjes redelijk pril is, want de eerste foto van de twee komen we op 11 oktober tegen.

Tattoo Antoinette de Jong

Antoinette de Jong heeft ook een tatoeage waar haar vriend binnenkort misschien ook op prijkt. “Afgelopen zomer heb ik deze tatoeage laten zetten. Vier hartjes, die samen een klavertje vier vormen, een teken van geluk. Een hartje voor mijn ouders, eentje voor mijn opa en oma en een hartje voor m’n zusje. Het vierde hartje moet nog worden ingevuld. Ik heb een vriend, dus wie weet…”, aldus Antoinette tegenover de Veronica gids. Mogelijk wordt Sytse binnenkort dus vereeuwigd op het lichaam van zijn vriendin.

Sytse Jongbloed kun je volgen via Facebook en Instagram.

 

Een bericht gedeeld door Sytse (@sytsej) op