Sterren op TV
Sylvia Hoeks met de hond van haar vriend

Auteur: Senna Reimink

Datum: 30 juni 2015

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Sylvia Hoeks is een genot om naar te kijken

Na het debuut van Sylvia Hoeks in 2005 op het witte doek is haar carrière als een komeet de ruimte ingeschoten. In de speelfilm Staatsgevaarlijk had Sylvia Hoeks haar eerste hoofdrol te pakken en daarna regen de volgende films en series zich rap aaneen. Landelijke bekendheid vergaarde Hoeks door haar rollen in Vuurzee, Duska, Tirza en Overspel.

In 2011 kreeg Sylvia Hoeks een rol in Overspel en deze rol vult ze nu nog steeds uitermate goed in. Als Iris van Erkel-Hoegaarde is er een cruciale rol voor Sylvia Hoeks weggelegd in Overspel. Iris is fotografe en heeft een buitenechtelijke relatie met een advocaat.

De man van Iris is officier van justitie en spant een zaak aan tegen de vader van de advocaat waarmee Iris van Erkel-Hoegaarde vreemd gaat. Dit alles zorgt voor een boeiend schouwspel, waarin Sylvia Hoeks de nodige aandacht opslokt. Wat opvalt aan de rollen die Hoeks heeft gehad is dat het veelal personages zijn met een serieus karakter. De film Bro’s Before Ho’s was wat dat betreft een uitzondering voor Sylvia Hoeks.

Syvlia Hoeks in Overspel

In deze komediefilm uit 2013 zien we ook een andere kant van Hoeks als actrice.  Als ze de rol van Anne in Bro’s Before Ho’s op haar neemt speelt ze een luchtige rol en die past ook uitstekend bij haar. Al was er één scène die wat langer duurde om goed te krijgen dan gebruikelijk, gaf Sylvia Hoeks toe tegenover Novum.

Een van de tegenspeelsters van Hoeks, komiek Daniël Arends, moest een minuut lang met zijn gezichten tussen de naakte borsten van Sylvia Hoeks plaatsnemen. “Dat was echt zo absurd, die scène hebben we een aantal keer opnieuw moeten doen.”

Overigens is de in Maarheze geboren actrice en fotomodel inmiddels ook gecast voor een rol buiten de Nederlandse landsgrenzen. Zo heeft ze bijvoorbeeld een rol gekregen in de internationale thriller The Lake. Hierin zal Hoeks samenspelen met J.K. Simmons en Sullivan Stapleton.

Meer over Sylvia Hoeks

Zoals beschreven in dit artikel kreeg de actrice na haar debuut in 2005 rol naar rol aangebroken. In 2013 werd het haar daarom allemaal even te veel. Wegens oververmoeidheidsverschijnselen moest Hoeks haar rol in Kenau afzeggen. Gelukkig deed de periode van rust haar goed en is ze sindsdien weer regelmatig in de bioscoopzaal of op televisie te zien.

Sylvia Hoeks werd geboren op 1 juni 1983 in Maarheze en op veertienjarige leeftijd deed ze al mee aan een modellenwedstrijd van Elite Model. Ze werd er uit gepikt en in de jaren die volgde zag ze alle delen van Europa, als model. De prachtige Hoeks doet het goed als model, maar ze neigt toch meer naar een carrière als actrice en besluit hier voor te gaan als ze zich aanmeldt bij de toneelschool van Maastricht, waar ze in 2007 haar opleiding met succes afrondt.

We eindigen met slecht nieuws voor de mannen. Sylvia Hoeks heeft een relatie met Boaz Kroon