Sterren op TV
Sylvia Nico Ik Vertrek San Juan

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 juni 2017

Laatst Geüpdatet: 7 juni 2017

Sylvia en Nico van Ik Vertrek en hun bar San Juan

Sylvia van den Berg en Nico Dillingh waren in 2014 te zien in Ik Vertrek, omdat zij besloten in Los Alcazares een bar te gaan runnen. Hoe gaat het nu, een paar jaar later, met Sylvia en Nico? Verblijven ze nog steeds in Spanje, of is hun droom in duigen gevallen nadat ze hun opwachting hadden gemaakt in Ik Vertrek.

Sylvia van den Berg en Nico Dillingh in Ik Vertrek

Sylvia van den Berg liet in Ik Vertrek zien hoe ze met haar man Nico Dillingh tot het idee is gekomen om te emigreren naar het Zuid-Spaanse plaatsje Los Alcazeres. Terwijl Sylvia met Nico op vakantie was in de buurt van het plaatsje Los Alcazeres stuitten ze op de La Vista Bar. Melanie, de toenmalige eigenaresse van de toko, wilde daar vertrekken en dus zagen Sylvia en Nico het als een kans hun droom om te emigreren werkelijkheid te laten worden. “We zijn heel impulsief. Waar andere mensen een half jaar over nadenken, besluiten wij gewoon binnen een uur. We gaan het doen”, vertelde Sylvia nog in Nederland.

Nico Dillingh trouwde vlak voor het Spaanse avontuur met Sylvia van den Berg. Ze waren toen al wel zo’n tien jaar samen, maar speciaal voor het vertrek betraden ze het huwelijksbootje. Tussen Sylvia en Nico zit een groot leeftijdsverschil. Op het moment van de opnames van Ik Vertrek was Sylvia 53 jaar, terwijl Nico pas 32 jaar was. “Via vrienden heb ik Nico leren kennen. In het begin was het best lastig en ook voor mijn kinderen was het best moeilijk.” De zoons van Sylvia blijken namelijk ongeveer dezelfde leeftijd als Nico te hebben. Zoon Ian van den Berg kende Nico zelfs erg goed. “Nico was vroeger al een vriend van mij. Dat maakt het plaatje compleet. Dat ze gaan trouwen maakt het extra grappig, want dan mag ik een goede vriend van vroeger nu papa noemen.”

Om de emigratie naar Los Alcazares te kunnen realiseren moesten er in Nederland wel eerst zaken afgehandeld worden. Sylvia was sportinstructrice en nam afscheid van haar baan. Nico was in Nederland glazenwasser met een eigen bedrijf. Dat bedrijf zou hij overdoen aan iemand anders. Om dat goed te regelen arriveerde hij ook enkele weken later pas in restaurente San Juan, dat eerst La Vista Bar heette.

Sylvia bracht de eerste weken met haar goede vriendin Wies door in Los Alcazares en liepen zoals gebruikelijk in Ik Vertrek tegen een paar flinke problemen aan. Er waren problemen met de voormalige huurder, Melanie, en de eigenaar van het pand. Nico en Sylvia hadden 25.000 euro overgemaakt aan Melanie voor de inboedel, reputatie en klanten. Een domme zet volgens eigenaar Jesus, want Melanie was hem nog geld verschuldigd. Het duurde even, maar uiteindelijk werd het huurcontract door Nico en Sylvia ondertekend en werden de sleutels overhandigd.

Een paar maanden later is Ik Vertrek weer op bezoek bij Sylvia en Nico. La Vista Bar heet dan inmiddels Restaurante San Juan. Financieel gezien loopt het dan nog altijd niet op rolletjes, omdat het hoogseizoen nog moet beginnen. Het lukte het koppel net om de eindjes aan elkaar te knopen, maar ze hebben nog geen seconde spijt gehad van hun vertrek naar Spanje. Inmiddels is er personeel voor de bediening, terwijl Nico achter de bar staat en Sylvia in de keuken werkt.

Hoe gaat het nu met Sylvia en Nico van Ik Vertrek?

De opnames van Ik Vertrek met Sylvia en Nico zijn inmiddels alweer jaren geleden. Hoe gaat het nu met het paar dat vertrok naar Los Alcazares, om daar hun eigen bar te runnen? In Ik Vertrek hebben we kunnen zien dat het begin moeilijk was. Sylvia en Nico biechtten toen op dat zij geen ervaring in de horeca hebben en dat het dus echt een sprong in het diepe was na hun impulsieve besluit. Ze hadden berekend dat ze een omzet van 200 euro per dag nodig hadden om quitte te draaien. In het begin werd dat niet gehaald en moesten Sylvia en Nico blij zijn met een omzet van 71 euro. Ook het hoogseizoen viel wat tegen, maar juist in de maanden september en oktober van 2013 begon het te lopen en schoot de omzet richting de driehonderd euro per dag.

Anno 2017 blijken Sylvia van den Berg en Nico Dillingh het volgehouden te hebben in Zuid-Spanje. Restaurante San Juan bestaat nog steeds. Na wat speuren op het internet blijkt dat kijkers van Ik Vertrek nieuwsgierig waren geworden naar de bar van het stel uit Almere en een bezoekje aan Los Alcazares gemaakt te hebben. De reacties op bijvoorbeeld Tripadvisor zijn erg enthousiast. Het eten wordt gewaardeerd, evenals de gastvrijheid van Sylvia en Nico. Ook op de Facebookpagina van Restaurante San Juan is volop activiteit. Het avontuur van Nico en Sylvia is jaren na Ik Vertrek dus nog altijd alive and kicking. Zo zijn er regelmatig optredens en andere activiteiten. Volg hier Restaurante San Juan!

Hi All! Enjoy your day ????????????????????????

Geplaatst door Nico Nico op woensdag 17 mei 2017

Geplaatst door Nico Nico op donderdag 24 november 2016