Sterren op TV

Sven de vriend van Amber Kortzorg

Laatst geupdate 30th december, 2022 op 09:51 am

Sven is de vriend van Amber Kortzorg, de presentatrice van het NPO-televisieprogramma Kassa. Sven komt uit Zwitserland en begon als vakantieliefde, maar bleek uiteindelijk helemaal de ware voor Amber.

Sven de vriend van Amber Kortzorg

In 2017 leerden Sven en Amber Kortzorg elkaar kennen toen ze per abuis bij elkaar in een bus stapten in Nikko, een klein bergdorpje in Japan nabij Tokio. Ze raakten aan de praat, gingen later die week uiteten en dronken een fles sterke sake leeg aan een rivier in Japan. Wat volgde was een bezoekje aan een zogenoemd ‘Love Hotel’ in Kyoto, waar karaoke gezongen werd.

Op Instagram vertelt Amber: “De dag erna belde ik mijn beste vriendin en zei: ‘Dit zou hem wel eens kunnen zijn.’ En ik had verdorie gelijk. Na onze ontmoeting heb ik per ongeluk nog een maand gedacht dat Sven uit Zweden kwam in plaats van Zwitserland. Maar dat stond onze eindeloze belsessies en fotobombardementen niet in de weg.”

Vriend Amber Kortzorg komt uit Zwitserland

Inmiddels zijn Amber Kortzorg en haar vriend Sven al ruim drie jaar samen en spreekt laatstgenoemde vrijwel vloeiend Nederlands.

Amber Kortzorg volgde de BNN Academie en behaalde daarna een master in Media op de Universiteit van Amsterdam. Via Spuiten & Slikken op de BNN en het programma ‘Belbus’ belandde ze in januari 2020 bij Kassa, waar ze de opvolgster van Brecht van Hulten.

Bovendien is Amber Kortzorg dagpresentator op culturele en journalistieke evenementen. Maar als ze niet aan het werk is, probeert ze natuurlijk zo vaak mogelijk haar vriend Sven op te zoeken. Zij vormen het bewijs dat een langeafstandsrelatie absoluut kan werken!