Sterren op TV
Suzanne Klemann Loïs Lane Expeditie Robinson

Suzanne Klemann als powervrouw in Expeditie Robinson

Suzanne Klemann is in 2016 één van de deelneemsters aan Expeditie Robinson. Klemann werd in de jaren tachtig en negentig zeer bekend met haar zusje Monique Klemann. Zij vormden samen het populaire Loïs Lane, waarmee ze meerdere hits scoorden. Eén van de meest bekende platen van Loïs Lane is toch wel It’s The First Time.

Voor het ontstaan van Loïs Lane gaan we terug naar 1984. Monique Klemann begon deze band met haar vriend Tijn Touber. Een jaar later vroeg ze haar zus Suzanne tot de groep toe te treden. Suzanne stemt hier mee in en het soulgeluid dat zij ten gehore brengen maakt veel indruk.

In de jaren daarna worden er regelmatig hits gescoord door de zusjes, waaronder dus It’s The First Time. Ook met andere platen haalden ze de hitlijsten. Te denken valt bijvoorbeeld aan Amsterdamned, wat ook de titelsong voor de gelijknamige film van Dick Maas was, Tonight en I Wanna Be. Dit laatste nummer zorgde ongetwijfeld voor het hoogtepunt in de carrière van Monique en Suzanne Klemann. Prince ontdekte Loïs Lane door dit nummer en nam ze mee op zijn tour.

Suzanne Klemann in Expeditie Robinson 2016

Suzanne Klemann werd als één van de laatste deelnemers aan Expeditie Robinson 2016 bekend gemaakt. Met een leeftijd van inmiddels 53 jaar behoort Klemann tot de deelnemers met veel levenservaring. Dat ze het serieus neemt blijkt wel uit het feit dat ze in voorbereiding op Expeditie Robinson op training ging bij een wildernis school.

Bij Jay Jansen leerde ze, op aanraden van oud-deelnemer Jaap Jongbloed, hoe vuur te maken en knopen te leggen. Ook werd Suzanne Klemann getraind in het gebruiken van een hakbijl en de machete. Hoewel de omstandigheden op een onbewoond eiland altijd anders zijn verschijnt zij optimaal voorbereid aan de start van Expeditie Robinson

Suzanne Klemann heeft een relatie met Minka Mooren

Suzanne Klemann is jaren geleden getrouwd met Minka Mooren. Inmiddels zijn ze alweer elf jaar getrouwd. Voor ze het huwelijksbootje in stapten hadden Suzanne Klemann en Minka Moonen al veertien jaar een relatie met elkaar. Samen hebben ze ook een kindje gekregen, Uma Lee. Het dochtertje is inmiddels negen jaar oud. Klemann liet na de geboorte weten dat ze droomde van nog meer kinderen, maar dat is er vooralsnog niet van gekomen

Volg Suzanne Klemann ook op Facebook

Geplaatst door Suzanne Klemann op donderdag 25 augustus 2016