Sterren op TV
suzan-freek-150x150

Suzan Stortelder vriendin van Freek Rikkerink (Suzan & Freek)

Suzan Stortelder is de vriendin van Freek Rikkerink. Samen vormen ze het Nederlandse zangduo Suzan & Freek, dat vooral bekend werd met de nummers Weg van jou, Als het avond is, Blauwe dag en Deze is voor mij. In 2020 deden ze mee aan het televisieprogramma Beste Zangers.

Suzan Stortelder vriendin Freek Rikkerink

Suzan Stortelder is in 1992 geboren in Zieuwent, Freek Rikkerink een jaar later in Harreveld. Jarenlang maakten ze samen covers die ze op Facebook releaseden, tot ze in 2016 plots wereldwijd viral gingen met het nummer Don’t Let Me Down van The Chainsmokers.

Daarna ging het snel met Suzan & Freek, die in 2018 hun eerste eigen nummer uitbrachten: Als het avond is. Het debuutnummer pakte gelijk een karrenvracht aan prijzen in zowel de radio- als de online streamingswereld.

Freek Rikkerink vriend Suzan Stortelder

Freek Rikkerink was al de vriend van Suzan Stortelder voordat ze muziek gingen maken. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school, in de Achterhoek, en van het een kwam het ander. Inmiddels zijn ze beiden BN’ers en verlieten ze Weesp voor het grote Amsterdam. Vanuit de hoofdstad van het land brachten ze enorm succesvolle nummers als Weg van jou, Als het avond is, Blauwe dag en Deze is voor mij uit.

Suzan & Freek in De Beste Zangers

In juli 2020 werd bekend dat Suzan Stortelder en haar vriend Freek Rikkerink te zien en te horen zullen zijn in het televisieprogramma Beste Zangers. “Als trouwe fans van het programma hoefden we geen seconde te twijfelen toen we werden gevraagd”, reageerden ze al op Instagram. “De opnames op het eiland waren magisch, de groep was zó gezellig en we kunnen dan ook niet wachten tot het wordt uitgezonden.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Blij. ????????

Een bericht gedeeld door Suzan & Freek (@suzanenfreek) op