Sterren op TV
Suus de Groot Sue The Night DWDD

Auteur: Senna Reimink

Datum: 19 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 19 augustus 2016

Suus de Groot is frontvrouw DWDD huisband Sue the Night

Suus de Groot is de frontvrouw van de nieuwe huisband van De Wereld Draait Door: Sue the Night. Al jarenlang is ze bezig in de muziek, zo speelde ze in verschillende bandjes. De roots van deze dame liggen overigens in IJmuiden. Dat is de plek waar ze opgroeide en waar ook de liefde voor muziek een plek in haar hart kreeg. Uiteindelijk liet ze dat nooit los, maar duurde het toch lange tijd voordat ze de liefde voor muziek ook uiting gaf. Pas op twintigjarige leeftijd verschijnt het eerste bandje op de CV van Suus de Groot. Sindsdien is het hard gegaan en heeft ze onder andere een studie gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf het najaar van 2016 is ze maandelijks te zien bij DWDD.

Suus de Groot en Sue the Night

Suus de Groot timmert dus al jaren aan de weg en in 2010 verscheen daar plots Sue the Night. Daarna werden weliswaar al de nodige optredens gegeven door Suus in samenwerking met Jolene Brunberg en Linda van Leeuwen, maar écht materiaal verschijnt er dan nog niet. Op een EP na dan. Vanaf 2015 is het ineens hard gegaan met de groep. Alhoewel Jolene Grunberg de band toentertijd al had verlaten en er nieuwe leden bij waren gekomen, verscheen in dat jaar het debuutalbum MOSAIC. Na de lancering van dat album wordt het ene na het andere optreden gegeven. Ook komen ze langs bij Radio2 en veroveren ze de titel Serious Talent bij 3FM. Ook de lancering in België, die aan het eind van 2015 volgde, leverde een hoop bekendheid op. Ook daar worden optredens gegevens en zelfs Denemarken wordt aangedaan. Op dit moment werkt de band hard aan een tweede album waarvan de onderstaande video van The World Below een eerste wapenfeit is. Dat nieuwe album wordt begin 2017 verwacht.. Ook is de band vanaf het najaar van 2016 dus de huisband van De Wereld Draait Door.

De vriend van Suus de Groot

Ondanks haar drukke bestaan als muzikant blijkt Suus de Groot wel nog tijd te hebben voor een relatie. Volgens haar Facebook-pagina heeft ze een relatie met Christophe Brabanders. Het tweetal blijkt al jarenlang een stelletje te zijn. Ook hij is geen onbekende in de muziekwereld. In het verleden speelde hij onder andere in de band Twin Shades. Naar verwachting komt Brabanders binnenkort weer met nieuwe muziek. Hoe Suus de Groot haar vriend heeft leren kennen, is niet bekend.

Suus de Groot is met haar band Sue the Night te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.