Sterren op TV

Suse van Kleef correspondent NOS en sidekick WK Vrouwenvoetbal

Suse van Kleef is Groot Brittannië-correspondent van de NOS en vaste sidekick van Sjoerd van Ramshorst tijdens het Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk.

Suse van Kleef correspondent NOS

Suse van Kleef is geboren en getogen in Amsterdam. Ze volgde dan ook op de universiteit van de hoofdstad de opleiding Europese Studies. In 2007 maakte Suse echter de overstap naar het vak waar haar hart ligt: de journalistiek. Op de hogeschool van Utrecht studeerde ze daarin in 2011 af.

Na een jaar te hebben gewerkt als freelance journalist trad Suse in dienst van de NOS. Voor de publieke omroep produceerde ze zowel video- als tekstberichten. Een klein half jaar later koos ze echter voor een transfer naar het Volkskrant Magazine.

Toch lokte de NOS Suse al vrij snel weer terug naar haar vertrouwde honk. Eerst als nieuws editor en sinds januari 2016 als correspondent in Groot-Brittannië. Ze woont in hoofdstad Londen.

Suse van Kleef sidekick WK Vrouwenvoetbal

Dat Suse van Kleef werd aangesteld als vaste sidekick voor het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk kwam enigszins als een verrassing. Dat is het echter niet helemaal, want ze is in haar jeugdjaren jeugdinternational van het vrouwenvoetbalelftal van Oranje geweest. Al bleef het slechts bij drie invalbeurten in Oranje Onder 17 en Oranje Onder 19.

Suse van Kleef voormalig international van Oranje

Dat Suse kijk heeft op het spelletje bewijst ze verder nog altijd door het vrouwenvoetbal meer dan eens onder de loep te nemen in haar optredens als keynote spreker. Tot slot is voetbal niet de enige sport die haar hart sneller doet kloppen: ze houdt ook van rugby. Zo schreef ze in 2018 nog het boek Tim Visser, Flying Dutchman in Schotland, over bij uitstek de beste rugbyer die Nederland ooit heeft voortgebracht.

Al met al is het een begrijpelijke én interessante keuze van de NOS om Suse van Kleef aan te stellen als vaste sidekick naast Sjoerd van Ramshorst op het WK Vrouwenvoetbal. Een Groot Brittannië-correspondent met verstand van ballen!