Sterren op TV
Susan Designdroom

Auteur: Senna Reimink

Datum: 30 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 30 augustus 2017

Susan van SusStyling in Designdroom

Susan strijd in Designdroom om de beste interieurdesigner van Nederland te worden. De 33-jarige Susan Gansekoele is al sinds haar jeugd met interieurs bezig en wil daar nu graag mee in de spotlights komen te staan. Daarom doet ze dan ook mee aan het programma Designdroom op SBS6 en werkt hard aan haar bedrijf SusStyling.

Susan is getogen en woonachtig in het Drentse Meppel. Daar woont ze samen met haar man Dennie en kinderen Lela en Jaze. Het stel is al veertien jaar samen, waarbij er een duidelijke verdeling is. Waar Susan zich bezig houdt met de aankleding van het huis, dat ondanks de aanwezigheid van de kinderen er vaak netjes uitziet, is de keuken het domein van Dennie. In haar eigen huis is de bijzondere interieurvisies van Susan goed zichtbaar. Zo heeft dochter Lela in de woonkamer haar eigen schommel, een aardige designdroom voor ieder kind!

Susan kandidaat in Designdroom

De favoriete plek in haar eigen huis is de bank. En waar krijgt Susan jeuk van in een interieur? “Als iemand een salontafel, eettafel, kast en dressoir in dezelfde stijl in dezelfde winkel koopt”, laat Susan weten op haar introductiefilmpje van Designdroom. Dan worden de opdrachten bij Designdroom voor Susan wel op een opgave, want er mag maar bij één winkel worden geshopt.

In Designdroom moet Susan samen met haar vijf andere kandidaten in 36 uur van een witte woonbox een hippe woon- of slaapkamer maken. Daarbij mogen ze niet volledig hun eigen gang gaan, want ze krijgen een zeer gerichte opdracht. In die korte tijd moeten ze alles zelf doen, ontwerpen, shoppen en stylen. Vervolgens worden alle ruimtes beoordeeld door een strenge edoch rechtvaardige jury bestaande uit Kim Wolfhof en Monique van der Reijden, waarop de slechtst presterende kandidaat het veld moet ruimen. De opdrachtgevers kiezen vervolgens de weekwinnaar.

Susan is gestart met SusStyling

Susan is lange tijd actief geweest in de mode, maar haar liefde voor interieur is vanzelf weer naar boven gekomen. “Met interieur bezig zijn is net zoals een broodje eten. Het zit in mijn dagelijkse ritme en daarom verander ik veel in huis.” Dat zorgde ervoor dat ze in 2016 haar eigen interieuradviesbureau is gestart. Met SusStyling timmert Susan aan de weg en wil via Designdroom nog verder zien te komen. In het programma op SBS6 wil ze haar eigen stijlen naar voren laten komen. Ze werkt vooral graag met contrasten in materialen en kleuren. Zo is haar eigen huis op een rommelkast na volledig zwart en wit. “Ik ben best wel perfectionistisch en wil alles tot in de puntjes voorbereiden. Als ik foto’s maak voor mijn blog ben ik zo tien foto’s verder voor een goede.”

Susan van Designdroom volg je ook via Facebook en via haar website van SusStyling.

Alle deelnemers Designdroom | Femke | Stef | Savannah | Susan | Babette | Allon