Sterren op TV
Sue en Noel Radford 19 kids and counting

Auteur: Senna Reimink

Datum: 30 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Sue en Noel Radford in 19 Kids and Counting

Sue en Noel Radford zijn te zien in 19 Kids and Counting. De familie Radford heeft het grootste gezin in Groot-Brittannië en het is nog niet eens klaar. Dit najaar wordt namelijk het twintigste kind verwacht, terwijl de oudste zoon Christopher inmiddels 28 jaar oud is.

Inhoudsopgave

Sue Radford is 24 keer zwanger geweest

“Ik ben 23 keer zwanger geweest”, vertelt Sue Radford in 19 Kids and Counting in de zomer van 2016. “Zodra de zwangerschapstest positief is ontstaat er een band. Het is een zegen, wij vinden het geweldig.” Inmiddels is dat dus een 24ste keer, want er komt een twintigste kind aan voor de familie Radford. In september van 2017 wordt een jongetje verwacht in Morecambe, een kustplaats aan de noordwestkust van Engeland in het graafschap Lancashire. Sue en Noel kennen elkaar al sinds hun jeugd, want ze kwamen uit dezelfde buurt. Na zeven jaar ontstond er een relatie en op haar dertiende was Sue voor het eerst zwanger. Drie jaar later trouwde het stel, kochten een huis en begonnen een heel groot gezin te stichten. Ondertussen hebben ze ook nog een eigen zaak. Een bakker in Heysham, geopend in 1999.

19 Kids and Counting, nummer 20 komt eraan

Christopher nadert de dertig en hij was het eerste kind van Sue en Noel Radford. Daarna volgden: Sophie Rose, Chloe Anne, Jack Richard, Daniel Leon, Luke James, Millie Jo, Katie Louise, James Edward, Ellie May, Aimee Elizabeth, Joshua Benjamin, Max Joseph, Tillie May, Oscar William, Casper Theo, Alfie Thomas, Hallie Alpha Beau en Phoebe Willow. Doordat het stel al vrij snel begon met dubbele namen uit te delen zal het een flinke klus zijn geweest om iedere keer iets nieuws te verzinnen. In het najaar van 2017 moet dat opnieuw, want het tv-programma heet niet voor niets 19 Kids and Counting. Er komt namelijk een twintigste kind aan. Onderweg is de familie Radford ook één kind verloren, Alfie Thomas is doodgeboren, hij was het zeventiende kind en kwam op de wereld op 6 juli 2014.

Liefde voor de kinderen overwint de strijd

In Morecambe woont het gezin Radford in een voormalig weeshuis en daarin hebben ze negen slaapkamers. En of alle andere kinderen nog niet genoeg drukte oplevert in huis, hebben ze ook nog eens drie honden en zes kippen. Noel: “Ik krijg vaak de vaag of ik gestoord ben en waarschijnlijk ben ik dat ook.” En hoe gezellig zo’n gezin lijkt, het is allerminst altijd rustig. “Het is soms een oorlogsgebied”, geeft één van de jongens toe. “Met zoveel kinderen wordt er veel gevochten en geplaagd.” En de wat oudere kinderen halen hun vechtende broertjes en zusjes uit elkaar. “Ik ben de scheidsrechter”, vindt Sue. “Het is gekkenwerk. Soms heb ik zin om weg te lopen.” Uiteindelijk overwint de liefde het toch van alle opgaves en komen er dus toch nog meer kinderen in het gezin Radford. In 19 Kids and Counting zien we de periode rondom de geboorte van Phoebe Willow in de zomer van 2016, maar inmiddels komt er dus al een twintigste gezinslid aan.