Sterren op TV
Stijn Fransen als Sam Dekker GTST

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 oktober 2015

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Stijn Fransen laat jongensharten sneller kloppen

Ze is pas 25 jaar maar Stijn Fransen is bezig om flink carrière te maken. De blondine heeft een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden bemachtigd en zal vanaf januari 2016 bijna dagelijks op RTL 4 te zien zijn als Sam Dekker. Van haar lengte moet Stijn het overigens niet hebben. Met haar één meter zestig behoort ze niet tot de langste actrices. Maar talent heeft ze in ieder geval wel.

Inhoudsopgave

Stijn Fransen als Sam Dekker

Voordat Stijn Fransen een rol bemachtigde in GTST maakte ze vlieguren in de jeugdserie SpangaS. Het programma dat per aflevering honderdduizenden kijkers trekt is iedere werkdag te zien op NPO 3. In SpangaS vertolkt de blondine de rol van Renée Krul en die rol bleef ze zelfs vertolken toen ze aan haar avontuur bij Goede Tijden, Slechte Tijden begon. Ook was Fransen nog te zien in de tweede SpangaS film SpangaS in Actie, die in de zomer van 2015 in de bioscopen draaide.

Met haar blonde koppie en prachtige blauwe ogen past Stijn Fransen als Sam Dekker uitstekend in de familie Dekker. Sam Dekker is de dochter van Linda Dekker en zij maakte in 2015 haar rentree in de soap. Het personage Linda Dekker heeft twee prachtige kinderen op de wereld gezet, want naast Sam Dekker is Buddy Vedder (als Rover Dekker) een zoon van Linda. Behalve dat Stijn in de rol kruipt van de dochter van Linda Dekker is er weinig bekend over het karakter Sam Dekker. “Ik mag helaas nog niks vertellen over mijn rol in Goede Tijden, maar het grappige is wel dat ik Stijn heet en dat is een beetje een jongensnaam. In de serie heet ik Sam en dat is ook weer een jongensnaam.” Inmiddels weten we dat Stijn een sportief type speelt.

Stijn Fransen ook te zien in Rokjesdag

Vanaf 2016 zal de naam van Stijn Fransen steeds vaker opduiken. Niet alleen debuteert ze dan in Goede Tijden, Slechte Tijden, ze was ook weer in de bioscoop te zien. Ze heeft namelijk een rol in de film Rokjesdag te pakken. In deze film is de blonde schone te zien als Stephanie. Op de set van Rokjesdag kwam de actrice veel acteurs en actrices tegen die ook wat met GTST hebben. Zo heeft ook Barbara Sloesen (Anna in GTST) een rol in Rokjesdag, en waren hoofdrolspeelster Lieke van Lexmond en Toprak Yalciner in het verleden natuurlijk te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Heeft Stijn Fransen een relatie?

Stijn Fransen heeft in de jeugdserie SpangaS een relatie met Abel Brandt, die gespeeld wordt door Ricardo Blei. Gedacht werd weleens dat Stijn en Ricardo ook daarbuiten een relatie hebben, maar daarover deed het duo zelf nooit uitspraken. Tot op de dag van vandaag is daar dan ook niets over bekend. Of Fransen een relatie heeft, blijft dus nog even onduidelijk.

Je kunt Stijn Fransen ook volgen op Twitter, Instagram en Facebook!