Sterren op TV
Stephanie van Rooijen The Voice of Holland

Stephanie van Rooijen in The Voice of Holland

Stephanie van Rooijen doet mee aan The Voice of Holland 2016. De Amsterdamse zangeres wist alle vier de coaches te overtuigen met haar stem en uiteindelijk koos ze als Guus als coach in TVOH. Met hem gaat ze richting The Battles.

Inhoudsopgave

Stephanie spreekt kinderseries in

De stem van Stephanie komt je misschien al wel bekend voor, zeker als je wel eens naar Lab Rats of Victorious hebt gekeken. Van Rooijen heeft voor deze series namelijk stemmen ingesproken. Momenteel is ze ook op Netflix te horen in de kinderserie De Gelaarsde Kat.

De geboren Amsterdamse is 23 jaar oud en al vanaf jongs af aan is ze druk in de weer met zangen, dansen en acteren. Op haar zevende speelde ze al in de musical De 101 Dalmatiërs. Stephanie zou vervolgens ook te zien zijn in The Sound of Music en had de hoofdrol van Annie in deze musical van Albert Verlinde Entertainment.

Stephanie straalt in TVOH

Van Rooijen mocht ze als uitwisselingsstudent ook naar de University of Gothenburg. In de Zweedse hoofdstad volgde ze de Academy of Music. Twee jaar geleden was ze voor haar stage ook nog actief in de musical Moeder ik wil bij de Revue. Zo kwam er in 2014 een einde aan haar opleiding en was ze als Jelka de Sneeuwprinses te zien tijdens de Winter Efteling. Begin dit jaar begon ze bij de musical Sky in 3D, waar onder meer Marco Borsato. De afgelopen jaren was hij coach in The Voice of Holland, maar nu zitten Ali B, Waylon, Sanne en Guus op de rode stoelen.

In de uitzending van TVOH legde Stephanie van Rooijen uit waarom ze besloot mee te doen. “Als kind heb ik meegedaan aan het Junior Songfestival en dat vond ik een fantastisch avontuur. Ik denk dat The Voice of Holland voor mij als volwassene opnieuw een heel mooi avontuur kan zijn. En ik ben oprecht benieuwd wat de mensen in Nederland van mij denken. Muziek is echt mijn passie en ik houd erg van nummers waarbij ik mensen kan raken.” Daar was haar nummer voor de blind audition dan ook op uitgekozen, want ze bracht Kom Maar Bij Mij van Marco Borsato.

Dat er gedraaid ging worden was geen twijfel, zeker niet toen ze eenmaal door haar aanvangszenuwen was. Guus Meeuwis draaide als eerste, waarna de rest snel volgde. Ali B gaf aan dat hij wel adviseerde om in het Engels te gaan zingen, iets waarover Stephanie ook al aangaf te twijfelen. Uiteindelijk koos Van Rooijen voor Guus en gaat dus in zijn team richting The Battles van The Voice of Holland. Voor mannelijke fans van Stephanie hebben we wel een teleurstellende mededeling. Van Rooijen heeft namelijk al een vriend. Met de Utrechter Coen Veenendaal is ze al een aantal jaar gelukkig.

Stephanie van Rooijen in de Battles

Stephanie van Rooijen nam het in de battles van The Voice of Holland op tegen een vriendin. De zangeres, die het nummer Kom Maar Bij Mij van Marco Borsato had gezongen tijdens de Blind Audition, werd tegenover Melany Sharon Bhola gezet. Het duo kende elkaar al van school en was tijdens de battle-fase niet van elkaar weg te slaan. De dames kregen ook in de battles een Nederlands nummer toegekend. Guus Meeuwis liet de dames het nummer Toen Ik Je Zag van Hero zingen. De winnares van de battle was uiteindelijk Stephanie. Zij ging in de Knockouts echter alsnog naar huis. Ze wist Guus Meeuwis niet te overtuigen met Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht van Marco Borsato.

Volg Stephanie van Rooijen ook op Facebook en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Rachel Kramer | Melany Sharon | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Katell Chevalier | Annemarie Brohm | Nils Krake | Thijs Pot | Zoë de Sanders