Sterren op TV
Stephan Gomes Boswachter Gezocht

Auteur: Senna Reimink

Datum: 1 september 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Stephan Gomes deelnemer aan Boswachter Gezocht

Stephan Gomes is deelnemer aan Boswachter Gezocht, een nieuw programma van SBS 6. De winnaar van Boswachter Gezocht mag zich de nieuwe boswachter van Texel noemen en dat is waar Stephan Gomes dan ook vol voor gaat.

Stephan Gomes in Boswachter Gezocht

Stephan Gomes hoopt via Boswachter Gezocht een nieuwe baan te kunnen krijgen, als boswachter van Texel dus. Niet omdat hij meer in de buitenlucht wil zijn, want momenteel is Gomes al buiten werkzaam, als hovenier. Tegenover SBS 6 gaf de 41-jarige man echter aan dat hij er niet zeker van is of hij dit nog wel jaren wil doen. Het programma Boswachter Gezocht kan dus uitkomst bieden voor Stephan Gomes, die ook een vrouw, Purdy, heeft.

Mocht Stephan Gomes Boswachter op Texel worden, dan hoeft hij niet ver te verhuizen. Samen met zijn vrouw woont hij nu namelijk in Den Helder en laat dat nu net de opstap plaats zijn, om de boot naar Texel te nemen. Voor Gomes, die ter hoogte van zijn ogen een piercing door zijn neus heeft, is een eventuele verhuizing naar Texel een relatief kleine stap.

In de eerste beelden van Boswachter Gezocht was te zien dat Stephan Gomes de confrontatie niet schuwt. Als de groep deelnemers discussieert over een te nemen beslissing en er een democratisch besluit genomen lijkt te worden staat Stepan op. “Eigen meningen worden graag doorgedrukt, zonder dat er überhaupt geluisterd wordt. Luisteren is iets heel anders dan horen.”

Stephan Gomes als hovenier

Stephan Gomes werkte voor Boswachter Gezocht als hovenier in Den Helder bij SG Groengroep. Ook daarvoor was Stephan al bezig in de natuur. Hij begon als groen/dierenverzorger bij de mileudienst in de gemeente Den Helder. Daarna was hij een tijdje bezig met landschapsbeheer en inmiddels is hij dus actief als hovenier. Wanneer Stephan Gomes niet aan het werk is, dan observeert hij graag, fotografeert hij of wandelt hij door de natuur. Dat laatste ging kort na het afronden van de opnames van Boswachter Gezocht overigens vrij lastig. De hovenier liep een sesrieuze enkelblessure op en moest enkele weken in het gips met zijn voet.

Alle kandidaten Boswachter Gezocht: Mick | Rick | Sharon | Joris | Lars | Stephan | Heleen | Tessa | Jerome | Bernadet

Geplaatst door Stephan Gomes op woensdag 14 december 2016

Geplaatst door Stephan Gomes op maandag 31 oktober 2016