Sterren op TV
Stephan Bouwman The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Stephan Bouwman van Qmusic in The Voice of Holland

Stephan Bouwman doet mee aan The Voice of Holland. Waar we hem in de laatste jaren vooral als DJ bij Qmusic hebben leren kennen, blijkt hij ook over zangtalent te beschikken. In 2016 trok hij dan ook de stoute schoenen aan en koos hij ervoor om zich in te schrijven voor het zevende seizoen van TVOH. Regelmatige luisteraars van de radiozender wisten overigens al een tijdje dat Stephan prima kan zingen, maar nu gaat ook de rest van Nederland daar kennis mee maken.

Inhoudsopgave

Stephan Bouwman in TVOH

Stephan Bouwman is één van de kandidaten van The Voice of Holland seizoen zeven. De radio dj verklapte tijdens het radioprogramma van Mattie & Wietze dat hij één van de deelnemers is. “Ik kan er niet echt omheen draaien. Ik moet maar met de deur in huis vallen. Ik doe dit jaar mee met The Voice of Holland”, vertelde Stephan. Stephan zong het nummer Let It Go van James Bay en kreeg alle vier de coaches omgedraaid. Zijn keuze viel op Waylon.

Voorafgaand aan zijn deelname, liet Stephan weten vooral blij te zijn dat hij mee mocht doen. “Om mee te doen is al best wel heel erg tof. Om die Blind Auditions te mogen doen, is al een best gaaf iets. Ik ben niet gevraagd, ik heb me echt aangemeld. Ik doe elke zondagavond een item met de piano en dan speel ik dus een serenade namens iemand, voor iemand. Gewoon live een liedje op de radio. Er kwamen steeds meer leuke reacties op binnen. Dat werden uiteindelijk dingen als: Waarom doe je niet mee met The Voice?” En in 2016 was het dus eindelijk zover.

Stephan Bouwman in Battles TVOH

Stephan Bouwman wilde nu hij de battles van The Voice of Holland toch had gehaald, ook direct een geduchte tegenstander. Een ‘makkelijke’ battle zag hij niet zitten en dat is uiteindelijk ook niet hetgeen wat Waylon hem gaf. “Ik heb in mijn hoofd Dilana, Jordan of Maik, daar hoop ik oprecht op”, zo vertelde Bouwman. Hij kreeg uiteindelijk Maik IJpelaar als tegenstander. “Ik hoopte het”, schreeuwde toen Stephan zijn tegenstander zag. Het nummer dat ze vervolgens kregen van Waylon, was niet één van de makkelijkste nummers. Het ging om Rumour Has It van Adele. Het leverde volgens Sanne Hans de beste battle van het seizoen op met Stephan als winnaar. In de knockouts moest Stephan Bouwman zich toch gewonnen geven. Met zijn versie van het nummer Stitches van Shawn Mendes kon Bouwman niet overtuigen.

Stephan Bouwman als DJ bij Qmusic

Stephan Bouwman is naast zanger ook gewoon DJ bij Qmusic. Elke zaterdag- en zondagavond zit hij tussen 21.00 en 00.00 achter de microfoon. Ook kun je hem tegenkomen tijdens Qnacht. Stephan won op 24-jarige leeftijd overigens ook de Q-college editie 2014/2015. Hij was daarmee twee jaar na Marieke Elsinga, inmiddels de side-kick bij RTL Late Night. Na dat opleidingsinstituut kwam Stephan Bouwman steeds vaker bij Qmusic voorbij.

Zelfs nu Bouwman meedoet aan The Voice of Holland komt hij nog altijd wekelijks met een serenade op de proppen. Daarin kwamen onder andere al de nummers Brabant van Guus Meeuwis, Mercy van Shawn Mendes en Nothing van The Script voorbij.

Stephan Bouwman is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Mirelle Komproe | Yerry Rellum | Oumnia Guigui | Dilana Smith | Jane Talany | SaraLee Vos | Pleun Bierbooms | Maik IJpelaar | Jordan Roy | Chirine Aliani