Sterren op TV
Stef Designdroom

Stef Smits slaat met Designdroom een nieuwe weg in

Stef Smits doet in Designdroom een gooi naar de titel interieurdesigner van Nederland. In het SBS6-programma Designdroom moet Stef zien af te rekenen met vijf andere kandidaten.

Stef wil via Designdroom een imperium opbouwen

De pas 26-jarige Stef woont met zijn vriend Arjan in Zwolle en wil met zijn deelname aan Designdroom een volledig andere weg in slaan. Hij is namelijk qua werk nog met iets heel anders bezig. Van beroep is hij visual merchandiser bij een groot computermerk. Dat is leuk, maar hij heeft eigenlijk hele andere doelen. En daarom doet hij dan ook mee aan de talentenwedstrijd op SBS6. Studio Stef moet zijn bedrijf worden en als het aan hem ligt wordt dat binnen nu en vijf jaar een heus imperium.

Over het werk als designer heeft Stef opvallende gedachtegangen, waardoor de titel Designdroom misschien niet gelijk op zijn plaats is. In de ogen van Stef ben je als designer namelijk ‘de slet van je opdrachtgever’. Je hebt zelf weinig te willen en doet vooral wat je moet doen wat er van je gevraagd wordt. Voor een groot deel geldt dat ook zo in Designdroom. Daarin heeft Stef net zoals de andere vijf kandidaten een eigen woonbox.

Winnen van Designdroom is doel van Stef Smits

Deze lege en witte ruimte moet iedere aflevering worden omgetoverd tot een schitterende ruimte. Wat voor ruimte is telkens anders en ook de opdracht is zeer divers. Presentator Jeroen van den Boom gaat langs bij mensen die een kamer een totale make-over willen geven. Het interieur ligt in hun handen en de kandidaten moeten vervolgens allemaal aan de slag met de opdracht. Het addertje onder het gras? Ze hebben daar maar 36 uur de tijd voor en na het maken van een ontwerp krijgen ze slechts één uur om alle benodigde meubels en accessoires aan te schaffen.

En tijdens Designdroom heeft Stef een duidelijk doel: “Ik ben een winnaar. Zodra er een wedstrijd begint, dan wil ik winnen.” Daarbij wil hij dus zo onopvallend mogelijk aan de slag en vooral doen wat de opdrachtgevers hebben gevraagd. Wel heeft hij een duidelijke stijl, het zal bij Stef snel groots en veel zijn. En dat doet hij het liefst met contrasterende vormen en materialen.

Stef van Designdroom is ook te volgen op Facebook.

Alle deelnemers Designdroom | Femke | Stef | Savannah | Susan | Babette | Allon