Sterren op TV
Steef van Stiphout EditieNL

Auteur: Senna Reimink

Datum: 30 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Steef van Stiphout presenteert EditieNL

Steef van Stiphout is al jarenlang werkzaam bij EditieNL. Sinds kort zien we hem echter pas als presentator van het programma op de buis verschijnen. Van Stiphout is sinds 17 december 2015 de vaste invaller als het gaat om de presentatie van het nieuwsprogramma van RTL 4.

Steef van Stiphout bij EditieNL

Al in 2008 kwam Steef terecht bij het nieuwsprogramma. In het begin was hij er echter vooral te zien als verslaggever. Pas in de laatste maanden kreeg hij steeds vaker de kans om plaats te nemen achter de desk om de kijkers te voorzien van het laatste nieuws. Zo neemt hij onder andere regelmatig plaats naast Anne van der Meer, die vooral in de zomermaanden als presentatrice van EditieNL te zien zal zijn. Steef van Stiphout komt ook regelmatig voorbij in de vlogs van EditieNL op het YouTube-kanaal van het programma.

Steef van Stiphout, die in het verleden journalistiek heeft gestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, is ook jarenlang werkzaam geweest bij Omroep Brabant. Steef begon daar in januari 2006 en nam pas na ruim acht jaar afscheid van de regionale publieke omroep.

Omroep Brabant

Bij het medium uit Noord-Brabant was Van Stiphout werkzaam als verslaggever en presentator. Ook verschenen er zo nu en dan door Steef van Stiphout geschreven stukken op de website van Omroep Brabant.

De in ‘s-Hertogenbosch geboren Steef blijkt een sportief type. Zo kom je op zijn Instagram-pagina een groot aantal wielren-foto’s tegen. Ook ontkom je niet aan de foto’s van het zoontje van Steef. Van Stiphout, die zelf in 1979 werd geboren, werd in februari 2016 vader van Stach en deelt regelmatig kiekjes van zijn kleine spruit. Nadat Stach werd geboren, legde zijn vader tegenover RTL Boulevard uit hoe hij en de moeder van het kind op de naam zijn gekomen: “De naam komt uit het boek van De Koning van Katoren, van Jan Terlouw.”

Meer te weten komen over Steef van Stiphout? Volg hem dan via Twitter of Instagram.