Sterren op TV
Stacey Dooley Onderzoekt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 juli 2017

Laatst Geüpdatet: 17 juli 2017

Stacey Dooley is journalist en presentatrice Stacey Dooley Onderzoekt

Stacey Dooley is met Stacey Dooley Onderzoekt te bewonderen op de Nederlandse televisie bij RTL5. Stacey heeft al een flinke naam opgebouwd als presentatrice en journaliste van meerdere programma’s op BBC. Nu gaan we ook in Nederland kennismaken met deze dertigjarige alleskunner, die op 21-jarige leeftijd al voor het eerst te zien was in een tv-programma en daarin zo populair werd dat een eigen show niet kon uitblijven.

Stacey Dooley Investigates op RTL5

Stacey Dooley is weliswaar nog maar dertig jaar, maar de in Engeland geboren jongedame heeft al een flinke CV opgebouwd. Op 21-jarige leeftijd was ze voor het eerst te zien op de tv als één van de deelnemers aan de docu serie Blood, Sweat and T-shirts. Daarin zocht ze het één en ander uit over de fashion wereld, waarbij ook de arbeidswetgeving in de Derde Wereld niet onbesproken bleef. Vanwege haar optreden daar werd ze zo populair en hield Stacey er zelfs haar eigen show aan over: Stacey Dooley Investigates, in Nederland bekend onder de naam Stacey Dooley Onderzoekt. Sinds haar eigen televisie show is de dame ook bij de nodige andere shows langsgekomen.

Stacey Dooley in Stacey Dooley Onderzoekt

Stacey heeft nu haar eigen programma Stacey Dooley Onderzoekt waarin ze pijnlijke zaken aan het licht stelt. Zo is ze onder meer al eens op onderzoek uitgegaan in Japan, waarin ze ontdekte dat jonge kinderen te maken krijgen met kinderporno. Ook reisde ze al af naar Zuid-Afrika om onderzoek te doen naar cannabis-smokkelaars en staan in een aflevering de drugs in Cambodja centraal. In Nederland zijn de indrukwekkende tv-programma’s van Dooley te zien bij RTL5.

Stacey Dooley is te volgen via Instagram en Twitter.