Sterren op TV
Soy Kroon

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 april 2016

Laatst Geüpdatet: 16 augustus 2023

Soy Kroon speelt Sil Selmhorst in GTST

Soy Kroon vertolkt vanaf april 2016 de rol van Sil Selmhorst in de populaire soap Goede tijden, slechte tijden. De twintigjarige acteur is geboren in Eindhoven, maar verwierf zijn bekendheid vooral in de Belgische jeugdsoapserie Galaxy Park. Soy is overigens ook deels verantwoordelijk voor de muziek van die serie.

Soy Kroon in GTST en Nieuwe Tijden

Op 21 april 2016 werd bekend dat Soy Kroon de rol van Sil Selmhorst gaat vertolken in GTST. Voor de rol die in het verleden al werd gespeeld door onder andere Quinn van Beynum, Jorrit Wegman, Kjeld Daan Visser en Rik Witteveen kruipt Soy in de huid van de zoon van Robert Alberts en Laura Selmhorst. Na ruim vijf jaar keert het personage terug in de soapserie. Ook speelt Soy in Nieuwe Tijden.

Voor zijn rol in GTST, heeft de twintigjarige Soy al de nodige rolletjes gehad in andere televisieprogramma’s. Zo was hij te zien in Tien torens diep, had hij een gastrol in de televisie-series Dokter Tinus en Celblok H en speelde hij Flo in het kinderprogramma Flin en Flo waarin het draait om een vriendschap tussen een ridder en een jonge draak. Ook komt Soy Kroon weleens voorbij op Ketnet en leent hij als stemacteur regelmatig zijn stem uit aan programma’s.

Soy Kroon en het theater

Ondanks zijn nog erg jonge leeftijd heeft Soy Kroon in de loop der jaren ook de nodige bekendheid verworven in het theater. Als jongetje zagen we hem al als Carolus in Kruistocht in spijkerbroek en als Spijker in Kruimeltje. In de afgelopen jaren had hij een rol te pakken in War Horse, Koning van Katoren en Oorlogswinter. Wij kunnen niet wachten tot we deze hunk, die tegenwoordig woonachtig is in Amsterdam, dagelijks op de televisie zien verschijnen. Sinds kort heeft Soy overigens een relatie met Holly Mae Brood.

Meer te weten komen over Soy Kroon? De acteur annex zanger is te volgen via zowel Instagram als Twitter.