Sterren op TV
Soundos El Ahmadi Ruben en de Idioten

Soundos El Ahmadi gaat niets uit de weg

Soundos El Ahmadi is een vrouw met pit. Deze in Amsterdam geboren stand-upcomedian hebben we in de afgelopen jaren veelvuldig voorbij zien komen op de Nederlandse televisie. In 2016 is ze één van de personen die meedoet aan het programma Ruben en de idioten. In het verleden zagen we Soundos, die ook presentatrice en actrice is, al voorbij komen in onder andere Wie is de Mol? Daar schopte ze het zelfs tot de finale.

Inhoudsopgave

Soundos El Ahmadi als huiscomedian van DWDD

Soundos El Ahmadi heeft in de afgelopen jaren dus al een aardige naam opgebouwd en dat is eigenlijk nergens onopgemerkt gebleven. Inmiddels heeft die naamsbekendheid haar ook een wekelijkse rubriek opgeleverd bij het actualiteitenprogramma De Wereld Draait Door. Op 9 september 2016 werd namelijk plots bekend dat Soundos het stokje over zou nemen van Peter Pannekoek, die twee jaar lang wekelijks optrad bij het programma. Dat houdt dus in dat Soundos El Ahmadi aan de slag zou gaan als huiscomedian van DWDD. Dat betekent dat we voortaan iedere vrijdagavond kunnen genieten van de humor van El Ahmadi.

Wie is Soundos El Ahmadi?

Soundos El Ahmadi is geboren in Amsterdam, maar zoals haar naam al doet vermoeden heeft ze ook Marokkaans bloed door haar aderen stromen. De inmiddels 34-jarige Soundos kennen we tegenwoordig als actrice, presentatrice en comedian. Ze blijkt echter al op jonge leeftijd kennisgemaakt te hebben met haar vak. El Ahmadi was namelijk onderdeel van de jongerentheatergroep Artisjok/Nultwintig waarmee ze regelmatig op het toneel stond. In 2003 was het tijd voor Soundos om het hef in eigen handen te nemen en kwam ze met José Klaasse en Khadija Massaoudi met een eigen toneelstuk. Sindsdien is het hard gegaan met El Ahmadi. Ze ging niet alleen op tournee, maar liet ook haar andere kwaliteiten zien.

Achtereenvolgens had ze een rol in Shouf Shouf Habibi, presenteerde ze samen met Cor Bakker Cor Achter de Duinen en was ze te zien als presentatrice van De meiden van haram. In 2011 deed ze mee aan Wie is de Mol? Ze schopte het daar tot de finale. Ook kun je Soundos kennen als presentatrice van [email protected] en West Europa in de War. Tegenwoordig is Soundos El Ahmadi vooral stand-upcomedian. Om dat te bereiken deed ze in het verleden onder andere mee aan het Stand-Up Comedy Concours van Amsterdam. In 2016 deed Soundos overigens ook mee aan Chef In Je Oor.

Soundos El Ahmadi is getrouwd

Ondanks dat er weinig bekend is over de man van Soundos El Ahmadi, is het wel duidelijk dat zij getrouwd is. In gesprek met De Volkskrant[liet de moeder van dochtertje Aliya eens weten getrouwd te zijn op huwelijkse voorwaarden. “Mijn notaris vroeg, waarom wil je op huwelijkse voorwaarden trouwen? Ik antwoordde: Als mijn man ervan doorgaat met een jonge nagelstyliste – ik gebruik altijd het voorbeeld van de nagelstyliste – dan ga ik niet zijn leven bekostigen”, vertelde El Ahmadi toentertijd.

Soundos El Ahmadi in Ruben en de idioten

In 2016 is Soundos El Ahmadi één van de gezichten in het programma Ruben en de idioten. Ruben van der Meer heeft een aantal vragen waar hij graag antwoord op wil hebben en gooit onder andere El Ahmadi voor de leeuwen. Zo gaat ze er onder andere achter komen hoe het voelt om te rijden met een wielklem.

Soundos El Ahmadi is te volgen via Twitter en Facebook.