Sterren op TV
Sophie Francis Bongers

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 april 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Sophie Francis wordt als DJ vergeleken met Martin Garrix

Sophie Francis timmert als dj hard aan de weg. Als vrouw is het er lastig tussenkomen in de nogal mannelijke dj-wereld, maar al op jonge leeftijd is het de Nederlandse gelukt om hits te scoren en inmiddels staat ze ook al onder contract bij het platenlabel Spinnin’.

Sophie Francis is overigens niet de echte naam van de tiener. Dat gaf ze toe in gesprek met 538. Wat haar echte naam is wilde het muzikale talent echter niet onthullen. “Want ik heb op dit moment al best veel stalkers”, vertrouwde ze de radio-dj van dienst toe. Dat was in 2016, maar inmiddels duikt de echte naam van haar steeds vaker op in de media. Zo is het inmiddels duidelijk dat Sophie Francis officieel Sophie Bongers heet.

Inhoudsopgave

Dj Sophie Francis

Dj Sophie Francis ontstond toen ze een leeftijd van vijftien jaar had. In het kader van een schoolopdracht begon ze met het maken van muziek en zo ontdekte ze dat hier haar passie lag. Al snel kwam ze, toen nog als Sophie’s Choice, terecht in een kroeg (‘t Pumpke) uit haar woonplaats Sint-Oedenrode en zo kwam Sophie al rap in een stroomversnelling terecht. Nog voordat ze achttien jaar oud was stond Sophie Francis al op de grootste feesten als dj. Zo trad ze al op in Ibiza en Mallorca en andere populaire uitgaanssteden in Europa.

In 2017 bleef de carrière van dj Sophie Francis als een komeet omhoog schieten. In 2016 had Sophie Francis met Walls al een hit en voor Spinnin’ Records bracht ze met Without You haar eerste plaat uit. Inmiddels nemen de internationale boekingen steeds meer toe voor de Brabantse. Sophie Francis werd geboekt voor Tomorrowland en Ultra Music Festival, de twee grootste dance-festivals ter wereld. Vanwege de snelheid waarmee de populariteit van Sophie Francis stijgt wordt ze al vergeleken met Martin Garrix. Ook zijn carrière ging al op jonge leeftijd als een speer.

Ondanks dat Sophie nog maar net begonnen is als dj voelt ze zich achter de decks, voor duizenden mensen, als een vis in het water. Als de blondine optreedt dan gaat ze helemaal op in de muziek de ze zelf draait. Met veel energie draait ze de platen aan elkaar en danst ze op haar eigen beats. Zo ontwikkelde ze al snel haar eigen stijl achter de draaitafels.

Sophie Francis heeft een vriend

Voor de mannen die verliefd zijn geworden op Sophie Francis is er slecht nieuws. De jonge ster in wording heeft namelijk een vriend en is dus al even niet meer vrijgezel. Dat gaf ze toe, toen ze te gast was bij de Avondploeg, een radio-programma van 538. Voor Sophie en haar vriend is het te hopen dat haar drukke agenda geen struikelblok zal vormen, iets wat voor veel dj’s namelijk vaak wel het geval is. Bekende dj’s als Nicky Romero en Hardwell zagen hun verkering al vaak genoeg stranden, omdat ze te vaak van huis waren vanwege de vele gig’s waarvoor ze geboekt zijn.

Wie de vriend van Sophie Francis is wilde ze niet prijsgeven. De kans dat het iemand met de lengte van Afrojack is, is erg klein. Sophie is namelijk een erg klein meisje en moet soms zelfs op een verhoging staan achter de draaitafels.

Sophie Francis en Zuid Afrika

Sophie Francis woonde in Zuid Afrika voor enkele jaren. Ze woonde hier met haar ouders. De vader van Sophie Francis was voorheen ook dj, maar hij was meer met de deep-house bezig, waar Sophie Bongers zich meer richt op progressive house. Sophie groeide op aan de St. Francis Bay en toeval of niet: één van haar eerste grote optredens in het buitenland vond hier ook plaats. Toen ze nog in Zuid Afrika woonde ontdekte ze de piano en zo ontwikkelde ze haar eerste muzieksmaak. Toen ze later naar Nederland verhuisde kwam ze in Sint-Oedenrode terecht en ging ze uiteindelijk naar de internationale school in Eindhoven, waar ze in 2017 eindexamen doet.

Volg Sophie Francis op Instagram en Facebook. Ook heeft ze een eigen vlog op YouTube