Sterren op TV
Sophie de Boer veldrijdster

Sophie de Boer is talentvolle en knappe veldrijdster

Sophie de Boer is een talentvolle en knappe veldrijdster. Waar Nederland in het afgelopen jaar verliefd werd op wielrenster Puck Moonen, die werd uitgeroepen tot de mooiste sportvrouw van Nederland, is Sophie de volgende dame die kan rekenen op de nodige publicaties. De 26-jarige Sophie is al sinds 2008 actief als professioneel veldrijdster. In het seizoen 2016-2017 mag ze zich de trotse winnares noemen van het wereldbekerklassement.

Sophie de Boer talentvolle veldrijdster

Sophie de Boer mogen we met recht een talentvolle veldrijdster noemen. Toch lag het als klein meisje niet in de lijn der verwachtingen dat de nu 26-jarige wielrenster op de fiets terecht zou komen. Sophie werd geboren in Friesland, maar verhuisde al snel naar Enschede. Daar kwam ze in aanraking met schaatsen waarvoor ze drie keer per week trainde. Alhoewel ze het schaatsen best omarmde, hield ze vooral van de zomerperiode: Dan werd er gekozen voor de fiets. Sophie kwam uiteindelijk onder meer op de mountainbike terecht, maar haar technische vaardigheden staken een stokje voor een carrière aldaar. Sindsdien is ze bezig met veldrijden.

Inmiddels zijn er jaren verstreken en heeft Sophie al voor de nodige teams gereden. Tegenwoordig is ze onderdeel van Breepark. Als wielrenster van dat team werd Sophie in het seizoen 2016-2017 winnares van het wereldbekerklassement. Ze heeft nog één groot doel in haar carrière en dat is het behalen van de witte trui met regenboog strepen. In de toekomst gaat ze misschien switchen naar rijden op de weg. Naast haar carrière als wielrenster, heeft Sophie ook gewoon haar school afgemaakt. Ze heeft een diploma voor communicatie en informatiewetenschappen op zak. Die studie volgde ze aan Radboud Universiteit Nijmegen.

Sophie de Boer en Wilfred Genee

Sophie de Boer heeft veel van haar bekendheid te danken aan een ongemakkelijk interview voor Tour Du Jour met Wilfred Genee. Genee wist niet wat hij zag toen de bloedmooie Sophie op hem af kwam gereden. Wilfred is verbaasd dat niet zij, maar Puck Moonen verkozen is tot mooiste sportvrouw. “Je bent veel mooier.” Sophie sluit niet uit dat ze tijdens de volgende verkiezing mee zal doen.

https://www.youtube.com/watch?v=9ZfjdfUjBCs

Sophie de Boer is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.