Sterren op TV
Sol Wortelboer RTL Sport Update

Auteur: Senna Reimink

Datum: 2 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 2 juni 2016

Sol Wortelboer brengt het laatste sportnieuws

Sol Wortelboer is al jarenlang op de televisie te bewonderen en staat vooral bekend als hét gezicht van de Nederlandse muziekzender Xite. In 2016 gaan we hem echter ook vaker tegenkomen op de commerciële televisiezender RTL 7. Wortelboer is namelijk, net als onder andere Frescia Cousiño Arias, een van de gezichten van het nieuwe programma RTL Sport Update.

Sol Wortelboer als presentator

De inmiddels 32-jarige Sol Wortelboer heeft in de afgelopen jaren al een aardige naam opgebouwd. De presentator debuteerde in het zesde seizoen van 6pack, een programma dat werd uitgezonden door SBS 6 en MTV. Sindsdien ging het hard voor de in Amsterdam geboren en woonachtige Wortelboer.

Sol zagen we in de afgelopen jaren namelijk niet alleen voorbij komen bij de eerdergenoemde programma’s, maar ging ook aan de slag bij onder andere Peking Express, Brouwersch, Het mooiste meisje van, Next Hair Guru en Don’t try this at home. Dat laatstgenoemde programma werd uitgezonden op Comedy Central en werd door Sol Wortelboer samen met Horace Cohen gepresenteerd.

In de afgelopen jaren was Sol Wortelboer ook hét gezicht van Xite. Jarenlang was hij onder andere in het populaire programma Daily Noise te bewonderen. Door zijn werkzaamheden bij het programma had Wortelboer de eer om een groot aantal bekende artiesten, uit zowel binnen- als buitenland, van dichtbij mee te maken. Daaruit bleek dat Wortelboer ook een aardig woordje Engels spreekt.

Sol Wortelboer bij RTL Sport Update

Sol, die in april 2015 samen met zijn vriendin Rosanne Boas een eerste kindje kreeg, is in 2016 te zien bij RTL Sport Update. Daarbij is het de bedoeling dat de hunk binnen één minuut een update geeft over het laatste sportnieuws. Het programma wordt uitgezonden door RTL 7 en is alleen in de zomer te zien.

Meer te weten komen over Sol Wortelboer? Volg hem dan via Twitter, Facebook en Instagram.