Sterren op TV
Sofie van den Enk

Sofie van den Enk is een alleskunner

Vraag Sofie van den Enk of er iets is wat ze niet kan en het zal vermoedelijk lang stil blijven. Sofie lijkt een alleskunner te zijn. Ze is geboren met een goed stel hersens en bovendien wordt er door de mannen (en vrouwen) graag naar haar gekeken. En gelukkig, niet geheel onbelangrijk, is het niet zo’n serieuze meid. Nee, Sofie zit boordevol humor.

Sofie van den Enk als presentatrice

Momenteel presenteert Sofie van den Enk het KRO-programma De Rekenkamer. Hier worden de kosten van uiteenlopende producten en diensten uitgerekend. In augustus wordt Sofie van den Enk pas 35 jaar, maar ze heeft al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Ze studeerde af aan de Rijksuniversiteit Groningen, na een studie Amerikanistiek. Hiervoor liep ze stage in New York met RTL-verslaggever Max Westerman en daar begon eigenlijk haar journalistieke carrière.

Wat Sofie tegenwoordig doet heeft namelijk niet zo gek veel meer met de Verenigde Staten te maken. Ze belandde eerst op de bank bij RTV Utrecht, waar ze het dagelijkse nieuwsprogramma presenteerde en het duurde niet lang voordat ze bij de nationale televisie haar talent hadden ontdekt.

Sofie van den Enk wint Wie Is De Mol?

Sofie van den Enk werd jakhals bij De Wereld Draait Door en in 2009 werd ze opgepikt door de KRO, waarvoor ze verschillende programma’s mocht presenteren, waaronder Ouders hebben geen Seks, Hints, Eureka en dus De Rekenkamer. Behalve televisie deed ze ook een radioprogramma met Paul Rabbering. In PS Radio werd openlijk over de liefde gesproken.

Toen Sofie steeds vaker met haar koppie op de beeldbuis verscheen groeide haar populariteit. Toen ze in 2014 mocht deelnemen aan Wie Is De Mol? en deze editie in Hongkong en de Filipijnen wist te winnen behoorde Sofie van den Enk definitief tot de groep Bekende Nederlanders. Vrijgezel is Sofie van den Enk overigens al een tijdje niet meer. Ze is getrouwd en heeft inmiddels ook al haar eerste kind mogen verwelkomen.