Sterren op TV
Sjoerd van Ramshorst NOS Studio Sport

Auteur: Senna Reimink

Datum: 5 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Sjoerd van Ramshorst is presentator van NOS Studio Sport

Sjoerd van Ramshorst is anno 2016 niet meer van de buis af te slaan. De 29-jarige presentator hebben we in de afgelopen tijd al bij verschillende programma’s voorbij zien komen, maar we leerden hem toch vooral kennen als presentator van NOS Studio Sport. Dat programma presenteert hij afwisselend met Rivkah op het Veld. Ook bij andere grote sportgelegenheden plaatst de NOS Van Ramshorst graag achter zijn desk.

Inhoudsopgave

Sjoerd van Ramshorst bij NOS Studio Voetbal

De in 1986 geboren Sjoerd van Ramshorst kwam in 2010 terecht bij de sportredactie van de NOS. Nadat hij geslaagd was aan het Arentheem College en gestudeerd had aan de Universiteit van Amsterdam was het de geschikte tijd om de wijde wereld in te trekken. Voor Sjoerd werd dat een baan als beeldredacteur.

Al gauw kwam men er echter achter dat de in Arnhem geboren Van Ramshorst meer in zijn mars had en dat leverde hem het Sportjournaal op. Nu, een aantal jaar later, is Sjoerd een hoop ervaring rijker en heeft hij al veel meer vlieguren gemaakt. Zo zagen we hem voorbij komen bij Studio Sport en NOS Zomerochtend, maar was hij ook present bij evenementen als Roland Garros, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Winterspelen 2014.

Tegenwoordig is Sjoerd van Ramshorst wekelijks te zien in NOS Studio Voetbal. Voor dat programma neemt hij iedere week het Eredivisie-overzicht voor zijn rekening. In de zomer van 2016 komt er ook een ander avontuur op het pad van Van Ramshorst. Afwisselend met Rivkah op het Veld presenteert hij tijdens de Olympische Spelen namelijk NOS Rio Live.

Sjoerd van Ramshorst en Dionne Stax

Sjoerd van Ramshorst kwam in de zomer van 2015 plots groot in het nieuws. Van Ramshorst zou namelijk maandenlang een relatie hebben gehad met Dionne Stax, zo weet Show. Het stelletje slaagde erin om die relatie lang geheim te houden, maar uiteindelijk lekte het nieuws toch. Op dat moment was de relatie tussen de tortelduifjes echter wel alweer voorbij. Of Sjoerd al een nieuwe vriendin heeft, is niet bekend.

Sjoerd van Ramshorst bezorgt slappe lach

Sjoerd van Ramshorst slaagde er in 2014 in om één van zijn collega’s de slappe lach te bezorgen. Van Ramshorst presenteerde samen een programma met Rik van de Westelaken waarbij ijshockey-fans teddyberen op het veld gooiden. Toen Van Ramshorst vervolgens de droge opmerking ‘beregezellig’ maakte, kreeg Van de Westelaken het niet voor elkaar om zijn lach in te houden. De beelden zijn voor de liefhebber hieronder te zien.

Sjoerd van Ramshorst is te volgen via Twitter, Instagram en Facebook.