Sterren op TV
Sjoerd Bos Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Sjoerd Bos met speciaal verhaal in Idols

Sjoerd Bos heeft auditie gedaan voor Idols. Eigenlijk had deze zanger zijn leven heel anders ingepland. Hij ging er vanuit dat hij marechaussee zou worden, maar die droom viel drie jaar geleden volledig in duigen. Nadat de 25-jarige Sjoerd in 2014 gebeten werd door een teek en zo de ziekte van Lyme opliep, kon hij zijn loopbaan als marechaussee wel vergeten.

Sjoerd Bos wilde marechaussee worden

Voor Sjoerd Bos wees alles erop dat hij marechaussee zou worden. “Ik ben werkzaam bij de Koninklijke marechaussee, officieel in Den Haag. Alleen ik ben in 2014 helaas gebeten door een teek en toen heb ik de ziekte van lyme opgelopen. In verband met die ziekte heb ik heel veel vermoeidheid en klachten, waardoor ik niet meer op uitzending kan. En als je niet meer op uitzending kan, dan word je afgekeurd”, vertelde Bos.

“De marechaussee was toch wel echt iets waar ik voor wilde gaan. Nu ik af word gekeurd, moet ik toch echt iets anders gaan zoeken waar ik gelukkig van word en waar ik ooit een keer een hypotheek mee kan krijgen”, aldus Sjoerd, die zich nu richt op het maken van muziek. “Ik heb eigenlijk altijd wel wat met muziek willen doen, maar nooit echt de stap durven maken. Nou zit ik wat dat betreft in een unieke positie om ook wat met muziek te kunnen doen.”

Sjoerd Bos in Idols

Sjoerd Bos doet in 2017 mee aan Idols. Gewapend met zijn gitaar koos hij het nummer Live High van Jason Mraz. “Je hebt het eigenlijk best wel smaakvol gedaan. Je hebt een mooie sound”, vertelde Eva Simons na afloop. Dat vond ook Jamai Loman, al zag hij de nodige verbeterpunten. “Het was goed en af en toe was het zelfs heel goed. Maar echt af en toe. Gitaar, dat kan echt heel veel beter. Maar je kan wel zingen en je ziet er ook goed uit.”

“Ik vond de auditie niet echt heel erg goed en dan moet je het ook echt wel een beetje van je uitstraling hebben. Alles bij elkaar ben ik dan weer wel positief”, vertelde Martijn Krabbé. Ronald Molendijk was wel lovend. “Sjoerd, het is allemaal een beetje dun, allemaal een beetje gewoon. Maar ik denk dat ik wel begrijp wat daar nog in zit. Dus ik vond het een hele prettige auditie.” Hij is dan ook door naar de volgende ronde.

Sjoerd Bos is te volgen via Instagram en Facebook.