Sterren op TV
Sinan Can Wie is de Mol 2019 journalist

Sinan Can journalist in Wie is de Mol?

Sinan Can is te zien in Wie is de Mol? 2019. De in Nijmegen geboren Can is werkzaam als journalist en programmamaker. Can is de laatste jaren regelmatig voorbij gekomen op tv en is nu ook kandidaat van Wie is de Mol? Met zijn achtergrond als onderzoeksjournalist lijkt het voor Sinan toch haalbaar te moeten zijn om de mol te ontmaskeren. Of is hij toevallig zelf de man die alles saboteert?

Sinan Can journalist

Sinan Can is werkzaam als onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA en dan vooral in conflictgebieden, zoals het Midden-Oosten. Sinan heeft een Turks-Nederlandse afkomst. Can heeft naam gemaakt door onder meer als onderzoeksjournalist aan het werk te gaan voor Zembla en de VARA. Hij maakte documentaires als Bloedbroeders, De Arabische Storm, Onze missie in Afghanistan en De verloren kinderen van het Kalifaat. Met zijn documentaires liet Can een diepe indruk achter en het leverde hem in 2016 zelfs de prijs Journalist voor de Vrede op. Twee jaar later, in 2018, kreeg hij als Vredesheld de PAX Duif.

Sinan Can in Wie is de Mol?

Sinan Can is één van de deelnemers aan Wie is de Mol? 2019. “Op het moment dat ik gevraagd werd als kandidaat voor Wie is de Mol? dacht ik: moet ik dit eigenlijk wel doen? En ik moest er ook wel even over nadenken, past het ook bij mij? En het antwoord was ja. Omdat ik dacht van nou ik wil ook wel mijn eigen grenzen verkennen. En met grenzen bedoel ik dan meer de morele grenzen. Hoe houd ik me staande door bijvoorbeeld de boel te manipuleren, te liegen, te bedriegen. Dat zijn niet dingen die ik in het dagelijks leven veel doe.”

Sinan Can moest wel een goede smoes verzinnen om zijn afwezigheid te verklaren. “Mijn excuses was dat ik heb gezegd dat ik in Libanon zit en dat ik een boek aan het schrijven ben. En wat heel erg is, is dat het gewoon niet waar is. Dus ik moet straks aan iedereen mijn excuses aanbieden”, aldus Sinan Can, die zichzelf omschrijft als bevlogen, passioneel en soms emotioneel. Dat hij het gewend is om te reizen in risicogebieden, zou hem weleens kunnen helpen in Wie is de Mol?.

Sinan Can is te volgen via Instagram en Twitter.

Een bericht gedeeld door Sinan Can (@sinancan77) op