Sterren op TV
Simone Peschel Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Simone Peschel verrast zichzelf bij Idols

Simone Peschel is glansrijk aan de slag gegaan bij Idols. De twintigjarige zangeres uit Nootdorp verscheen voor de jury met knikkende knietjes, maar dat bleek nergens goed voor te zijn. Glansrijk wist Simone de auditieronde te overleven en gaat dus op jacht om de idool van 2017 te worden.

Simone Peschel overwint podiumvrees

Simone Peschel is student illustratie en is daarnaast volop bezig met muziek. Op haar eigen YouTube-kanaal staan al enkele van haar nummers, waaronder een versie van Viva La Vida van Coldplay. De afgelopen jaren heeft Simone ook wel eens op een podium gestaan, zo deed ze mee aan DorpsGotTalent.

Ook is ze de zangeres van Ninetysix. Op een podium staan is toch nog niet echt haar ding, zo laat Peschel weten bij Idols. “Ik ben bloednerveus en heb podiumvrees. Het slaat ook gelijk op mijn stem.”

https://www.youtube.com/watch?v=cDFmzklLDpg

Jury Idols onder indruk van Simone

Eenmaal op de stip voor de jury van Idols was daar bij Simone Peschel weinig van te merken. Met haar gitaar bracht ze haar eigen vertolking van het nummer Murder on the dancefloor van Sophie Ellix-Bexter. Daar gaf ze haar eigen draai aan en met name dat viel erg goed in de smaak. Toen ze afsloot volgde er een luid applaus van de jury. “Je hebt een vette stem en dit was een vet arrangement”, aldus Jamai.

Ronald Molendijk sloot zich daar volledig bij aan. “Helemaal te gek. De originele zangeres heeft niet zo’n hele goede stem, maar wel het hele pakketje. Jij hebt er ook nog eens een waanzinnige stem bij.” Van haar podiumvrees was eveneens weinig te merken. “Je staat echt solide te performen”, aldus Eva Simons. Simone Peschel mag dan ook door naar de volgende ronde van Idols.

Simone Peschel van Idols is te volgen via Facebook.