Sterren op TV
Siham Raijoul NOS Jeugdjournaal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 28 mei 2016

Siham Raijoul presenteert zich suf

Siham Raijoul is sinds 2011 een van de gezichten van het NOS Jeugdjournaal. De dertigjarige Siham is geboren in Veghel en studeerde in het verleden Journalistiek aan de Fontys Hogeschool. De presentatrice, die op 1 april 1986 geboren is, is een Nederlandse vrouw met Marokkaans bloed.

Siham Raijoul bij het NOS Jeugdjournaal

Regelmatig is zij ‘s ochtends of ‘s avonds te bewonderen op NPO 3 als presentatrice of verslaggeefster voor het NOS Jeugdjournaal. Nadat Siham Raijoul tussen 2006 en 2010 bij Omroep Brabant werkzaam was als redactrice en presentatrice bij Brabant Nieuws, ging ze aan de slag bij de NOS.

Het begon in 2009 al met een stage bij het NOS Jeugdjournaal, daarna ging ze er freelancen en vervolgens kreeg ze een vaste plek aangeboden als presentatrice, redactrice en verslaggeefster bij het jeugdprogramma.

“Ik had er veel plezier in, dus ik ben er blijven werken. Sindsdien ben ik nooit meer weggegaan”, geeft Siham Raijoul aan op het digitale thuis van de NOS. Daarnaast heeft ze ook regelmatig de eer om het Zapp Weekjournaal te presenteren.

De documentaire van Siham Raijoul

In het verleden maakte de babe overigens ook een stage-periode mee bij RTV Dordrecht. Als kind wist de krullenbol, die één zus en één broer heeft, nog niet goed wat ze wilde worden. “Schrijfster denk ik. Ik droomde altijd van heel veel beroepen.” Wat ze wel zeker wist, is dat ze dol is op schrijven en lezen.

Niet alleen als presentatrice heeft Siham Raijoul al aardig aan de weg getimmerd, ook kwam ze in 2015 met een documentaire in het kader van Zapp Echt Gebeurd. In samenwerking met Roel Rekko verscheen de documentaire Bjorn, Gewoon YOLO.

In de docu staat Bjorn Nabuurs centraal, een twaalfjarige jongen die lijdt aan de ziekte Progeria waardoor hij in het lichaam van een bejaarde zit.

Siham Raijoul is ook te volgen via Instagram en Twitter.