Sterren op TV
Sigrid ten Napel Penoza Overspel

Auteur: Senna Reimink

Datum: 4 januari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Sigrid ten Napel in Penoza en Wie is de Mol?

Sigrid ten Napel is al jaren te zien in Penoza en de actrice zal nu ook deelnemen aan Wie is de Mol? 2017. Zal Ten Napel de sluwe mol zijn of is ze in WIDM een gedreven kandidaat? Acteren kan Sigrid in ieder geval als de beste, want in 2012 tijdens het Nederlands Film Festival uitgeroepen tot Belofte voor de Toekomst. Die belofte is Sigrid ten Napel meer en meer aan het waarmaken.

Inhoudsopgave

Sigrid ten Napel in Penoza

Penoza heeft toch wel voor de doorbraak van Sigrid ten Napel gezorgd. Als dochter van maffiamoeder Carmen van Walraven speelt Sigrid ten Napel Nathalie van Walraven. Met deze rol zette de jonge actrice haarzelf op de kaart. Na drie seizoenen keert Sigrid ook in seizoen vier van Penoza terug in de serie van de KRO. In Penoza is Nathalie een depressieve meid door alle tegenslagen in haar leven. Dat Nathalie vaker een zelfmoordpoging doet mag dan ook geen verrassing heten.

Ook succes voor Ten Napel in Overspel

Naast Penoza speelt Sigrid ten Napel in nog een Nederlandse hitserie. In de serie overspel heeft Sigrid ten Napel als Marit Steenhouwer een hoofdrol te pakken. Overspel en Penoza zijn series die bijna gelijktijdig lopen op de Nederlandse televisie. Voor de in 1993 geboren Sigrid is dat niet eenvoudig, want de rollen lijken niet erg op elkaar. Toch krijgt ze ook in Overspel lovende kritieken voor haar rol. Wat wel overeenkomstig is aan de rollen van Sigrid ten Napel in overspel en Penoza is dat ze te maken heeft met lastige familiesituaties.

Sigrid ten Napel in Wie is de Mol? 2017

Behalve acteren zien we Sigrid ten Napel nu ook in Wie is de Mol? Samen met negen medekandidaten reisde ze af naar de Verenigde Staten om misschien wel het meest populaire televisiespel ooit te spelen. Negen kandidaten en één mol, maar wie is de mol in WIDM 2017? Sigrid was de jongste deelneemster en zinspeelt op de website van Wie is de Mol al over een mogelijke rol als mol. Want ze denkt dat ze zich als actrice uitstekend kan verplaatsen.

“Ik kan me aan vrijwel iedere sociale situatie wenselijk aanpassen, maar ben ook eigengereid genoeg om daar geregeld van af te wijken, waardoor een nogal onnavolgbaar(mollerig) gedragspatroon kan ontstaan. Als ik de mol ben, dan ben ik moeilijk te onderscheiden van een normale kandidaat. En zal ik per situatie aftasten of ik me vaardig opstel of op afstand blijf.” De afgelopen jaren is vaker een actrice de mol geweest. “Ik denk dat ik wel verrassend uit de hoek kan komen, zowel als mol en als kandidaat.”

Vriend voor Sigrid

Sigrid ten Napel heeft aan haar studie de Toneelacademie in Maastricht een vriend overgehouden. De actrice geeft echter in een interview in de Sp!ts aan dat het nog lang niet zeker is dat haar vriend een blijvertje is. “We zijn allebei flierefluiters. We laten elkaar redelijk vrij en als we iemand anders tegenkomen waar we meer geluk bij vinden, dan gunnen we elkaar dat. Ik leef niet met de illusie dat ik met deze man ga trouwen. Wij voelen ons goed bij deze gedachte, want we hebben al een behoorlijke tijd een relatie, maar we hebben niet de behoefte dat te delen met de `grote’ buitenwereld. Die hoeft zich er niet mee te bemoeien.”

Dat Sigrid ten Napel het zo ver schopt in de filmwereld heeft natuurlijk ook gewoon met haar looks te maken. De in Lekkerkerk geboren actrice ziet er beeldschoon uit, maar het gaat te ver om te stellen dat Sigrid ten Napel alleen vanwege haar uiterlijk succes heeft. Het feit dat het Nederlands Film Festival in 2012 uitriep tot Belofte voor de Toekomst zegt wat dat betreft genoeg. Ook nadien heeft zij namelijk bewezen dat ze over veel acteertalent beschikt. Sigrid ten Napel was naast overspel en Penoza namelijk ook te zien in de serie Lijn 32 en in films als Alleen Maar Nette Mensen, Zomer, Prins en Our Sun. Sigrid ten Napel is inmiddels gewoon een gevestigde naam in de (Nederlandse) filmwereld en daar zijn wij maar wat blij mee!